Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Σεξολόγος ασχολείται με τις... Φυλακές Κομοτηνής

Ποιος λόγος τον έκανε να στρέψει το ενδιαφέρον του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Θράκης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και γνωστός σεξολόγος Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη σχετικά με τις εγκαταστάσεις στις Φυλακές Κομοτηνής. Κατά συνέπεια η βουλευτική και όχι ιατρική ιδιότητα τον οδήγησε στην ενασχόληση με το θέμα.

Η ερώτηση έχει ως ακολούθως:

«Τετραπλάσιο από τον προβλεπόμενο αριθμό κρατουμένων έχουν οι δικαστικές φυλακές Κομοτηνής, γεγονός που, μεταξύ άλλων, δημιουργεί προβλήματα και στο έργο των υπαλλήλων κράτησης. Η δικαστική φυλακή έγινε, αρχικά, για 96 άτομα, αλλά σήμερα φιλοξενεί 346 άτομα και η αναμενόμενη μεταφορά στις καινούργιες φυλακές Νιγρίτας δεν δημιουργεί αισιόδοξες προοπτικές, αφού η λίστα αναμονής για τις φυλακές Κομοτηνής αγγίζει τους 100 κρατουμένους.

Η συνεχής και αλματώδης αυτή αύξηση του αριθμού των κρατουμένων θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε μία εκρηκτική και ανεξέλεγκτη κατάσταση. Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές εντάσεις και να διευκολυνθεί το έργο των σωφρονιστικών υπαλλήλων;».