Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Γεγονός οι πρώτες συλλήψεις της Frontex και μάλιστα από... γυναίκες!!!

115 αλλοδαποί συνελήφθησαν μόνο την πρώτη μέρα εργασίας των ευρωπαίων συνοριοφυλάκων

Μείωση κατά 25% της εισόδου λαθρομεταναστ'ων παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Έπιασε δουλειά η FRONTEX στα σύνορα. Οι 2 πρώτες συλλήψεις έγιναν απο γυναίκες. Οι πρώτες περιπολίες διαφύλαξης και ελέγχου των συνόρων μας (και κατ’επέκταση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης) από άνδρες αλλά και γυναίκες της δύναμης FRONTEX, ξεκίνησαν χθές.

Χωρισμένοι σε μικρές ομάδες τα 100 μέλη της FRONTEX επιτήρησαν μία οριογραμμή στα Ελληνοτουρκικά σύνορα μήκους 12,5 χιλιομέτρων, μεταξύ Νέας Βύσσας και Ορεστιάδας. Πρόκειται για ένα τομέα - πέρασμα - από το οποίο τις προηγούμενες ημέρες, έμπαιναν παράνομα στην χώρα, σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον 300 λαθρομετανάστες που ερχόντουσαν από την Τουρκία.

Ήδη χθες πρώτη ημέρα συνέλαβαν 115 αλλοδαπούς που προσπάθησαν να μπουν παράνομα και τους οποίους προώθησαν σε αστυνομικά τμήματα και σε χώρους κράτησης. Και εάν το νούμερο σας φαίνεται μεγάλο για πρώτη μέρα, σας λέμε ότι δεν είναι. Τα τελευταία 24ωρα έχει μειωθεί κατά 25% η είσοδος λαθρομεταναστών, αφου το άκουσμα της λέξης FRONTEX, έκανε τα κυκλώματα που φέρνουν παράνομα κόσμο από τον Έβρο, να αναζητούν πλέον άλλα περάσματα από το ποτάμι για να αποφεύγουν τις ελληνικές και ευρωπαϊκές περιπολίες.

Στους ευρωπαίους συνοριοφύλακες (συμμετοχή από 16 χώρες της Ε.Ε) θα προστεθούν τις επόμενες ημέρες και άλλοι που περιμένουμε να ενταχθούν και να πιάσουν δουλεία στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης. Η δύναμη θα αποτελείται από 175 ευρωπαίους, 55 εκ των οποίων θα περιπολούν στη νότια πλευρά του ποταμού.

Έλληνες και Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες με τα τελειότερα μέσα της τεχνολογίας (θερμικές κάμερες, συστήματα διόπτευσης κ.α) θα αναπτύσσονται σε 24ωρη βάση στα περάσματα επί δυόμιση μήνες. Εκτός από τα 40 οχήματα που έχουν στη διάθεση τους (περιπολικά , van, jeep) θα συνεπικουρούνται και από ελικόπτερο.

Στην δύναμη με την ονομασία RABBIT 2010 μετέχουν και 10 γυναίκες από τη Γαλλία, Σουηδία, Τσεχία, Λετονία και Εσθονία και μάλιστα χθες είχαμε και 2 συλλήψεις από τις αστυνομικίνες της FRONTEX.


Πηγή:  http://www.onalert.gr/