Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Θα έρθει το τέλος του κόσμου το 2012; Απάντηση από την Αλεξανδρούπολη

Την έδωσε ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Διονύσιος Σιμόπουλος, που ένιωσε υπερήφανος που βρέθηκε στην πατρίδα του Ευγενίδη και του Δημοκρίτου

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ;

«Μην ανησυχείτε, δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου το 2012…κι ο ήλιος θα καταστραφεί σε 6 δις χρόνια», διαβεβαίωσε χθες βράδυ από την Αλεξανδρούπολη ο διάσημος αστροφυσικός και διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανητάριου Διονύσιος Σιμόπουλος. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με θέμα «Από τη Γένεση στον Κατακλυσμό», ο γνωστός επιστήμονας αναφέρθηκε στις φήμες περί της καταστροφής του κόσμου την επόμενη χρονιά, σημειώνοντας πως τα μόνα προβλήματα που ίσως δημιουργηθούν, εάν δεν προσέξουμε, λόγω της υπερδραστηριότητας που αναμένεται τότε να παρουσιάσει ο ήλιος, θα αφορούν στις τηλεπικοινωνίες και στους σχετικούς δορυφόρους.

Ο κ. Σιμόπουλος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρέθηκε στην πατρίδα του Ευγενίδη και του Δημόκριτου, τη μέρα μάλιστα που συμπλήρωνε 43 χρόνια στο επάγγελμα. Ο γνωστός αστρονόμος μίλησε με απλά και κατανοητά λόγια για την εξελικτική πορεία των άστρων, δίνοντας εύστοχα παραδείγματα και βάζοντας... τεστ στο κοινό. Όσο για τη ζωή σε άλλους πλανήτες, απάντησε πως απλώς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν υπάρχει ή όχι, τονίζοντας πάντως, πως ακόμη κι αν υπάρχει ζωή, το πλησιέστερο άστρο απέχει τόσο πολύ από τη γη, που η επικοινωνία μας με κάποιον άλλον πολιτισμό, θα ήταν πολύ δύσκολη.

Αναφέρθηκε ακόμη στην τεράστια, ανεκμετάλλευτη ηλιακή ενέργεια, η οποία θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και του πλανήτη μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αν η ενέργεια του ήλιου απελευθερώνονταν σωστά, θα ήταν ίση με τον προϋπολογισμό της Ελλάδας, για τα επόμενα 10 τρισεκατομμύρια χρόνια!


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/