Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ο σύλλογος "Περπατώ" της Ροδόπης στο επίκεντρο της Vodafone

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας βοηθά εμπράκτως τον εθελοντισμό και θα πληρώνει η ίδια τέσσερις εθελοντές για το πρόγραμμα “Vodafone World of Difference”, με τη μία να εργάζεται στην Κομοτηνή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

“Ο εθελοντισμός είναι φιλοσοφία, είναι στάση ζωής και όχι μόδα”. Αυτό υπογράμμισαν χθες -κατά τη διάρκεια εκδήλωσης- οι επιτυχόντες του διαγωνισμού που διενήργησε η Vodafone, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής συνεισφοράς “Vodafone World of Difference”, που ξεκίνησε στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα τους δίνει τη δυνατότητα να εργαστούν για ένα έτος στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους για ένα συγκεκριμένο έργο, ενώ τις αμοιβές τους τις αναλαμβάνει η Vodafone.

Η Βασιλική Χατζοπούλου, η Καίτη Αλευρά, και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος είναι οι εθελοντές που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, άνθρωποι που δραστηριοποιούνται χρόνια στον χώρο του εθελοντισμού και που είχαν ήδη αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας με τους οργανισμούς που έχουν επιλέξει να εργαστούν.

Συγκεκριμένα:

•Η Βασιλική Χατζοπούλου θα εργαστεί στον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα "Περπατώ" του νομού Ροδόπης ως κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη για θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και την προσβασιμότητα του νομού.

•Η Καίτη Αλευρά θα αναλάβει τη διεύθυνση του νέου Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης που κατασκευάζει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ” στα Καλύβια Αττικής.

•Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος θα αναλάβει τη θέση του συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού στον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία - ΣΟΨΥ Πάτρας, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε λήπτες ψυχικής υγείας και στις οικογένειές τους.

Παράλληλα, η Vodafone έδωσε τη δυνατότητα και στους εργαζομένους της να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, επιλέγοντας έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για να εργαστούν επί έξι μήνες. Επιτυχών είναι ο Ιωάννης Ροδίτης, ο οποίος θα εργαστεί στον σύλλογο “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ως business developer στο Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά.


Μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όλες οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν ξεχωριστά, με βασικά κριτήρια τη δέσμευση, τον δυναμισμό, αλλά και τις κατάλληλες ικανότητες, τη γνώση και τα αναγκαία προσόντα. Επιπρόσθετα, κάθε αίτηση αξιολογήθηκε σύμφωνα με την ανθρωπιστική και κοινωφελή της αξία, το εφικτό της υλοποίησης και τη βιωσιμότητά της.

“H Vodafone έλαβε στο διάστημα των πέντε εβδομάδων της περιόδου υποβολής των αιτήσεων 292 αιτήσεις από το ευρύ κοινό, από τις οποίες το 70% προήλθε από την Αττική και το υπόλοιπο από την περιφέρεια. Μάλιστα, το 25% των αιτήσεων προήλθε από άτομα τα οποία είχαν ήδη μόνιμη απασχόληση”, σημείωσε η διευθύντρια εταιρικών σχέσεων της Vodafone Αγγελική Παπαντωνίου, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα από ανθρώπους με όρεξη και πάθος για τον εθελοντισμό ήταν μια… τονωτική ένεση, στο περιβάλλον μιζέριας που έχει σήμερα διαμορφωθεί.

Σημειώνεται ότι το “Vodafone World of Difference” είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα που μέχρι σήμερα εφαρμόζεται από τη Vodafone σε 20 χώρες, έχοντας δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 950 επιτυχόντες να εργαστούν στον οργανισμό της επιλογής τους.


•Στη φωτογραφία από αριστερά διακρίνονται οι: Αγγέλα Τριανταφύλλου, πρόεδρος “Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας”, Αλεξάνδρα Παπανικολάου, συντονίστρια Κοινωνικής Συνεισφοράς Vodafone, Σοφία Σουρτζή, συντονίστρια Κοινωνικής Συνεισφοράς Vodafone, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, νικητής Vodafone World of Difference, Καίτη Αλευρά, νικήτρια Vodafone World of Difference , Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, πρόεδρος Συλλόγου “ΠΕΡΠΑΤΩ” Ν. Ροδόπης, Ιωάννης Ροδίτης, νικητής Vodafone World of Difference, Αγγελική Παπαντωνίου, διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων Vodafone, Έλσα Σταθοπούλου, υπεύθυνη Κοινωνικής Συνεισφοράς Vodafone, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, Μαρία Γανωτή, συντονίστρια Δράσεων “ΑΝΙΜΑ”.

.