Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Στο σπίτι της εγκαταστάθηκε η ΑΔΕΔΥ της Ξάνθης!

Βρήκε επιτέλους στέγη ο πολυπληθέστερος σύλλογος της Ξάνθης, που μετρά περίπου 2.500 μέλη

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ
ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ



Στο ισόγειο του κτιρίου του εθνικού οργανισμού καπνού, εκεί όπου ήδη στεγάζονται σύλλογοι όπως της Ομάδας διάσωσης, των τριτέκνων, των εφέδρων, των ραδιοερασιτεχνών, παραχωρήθηκε τον Ιούνιο του 2010 με επίσημο έγγραφο που υπεγράφη στις 15 του μηνός, χώρος τριών γραφείων για την εγκατάσταση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.


Ο πολυπληθέστερος σύλλογος της Ξάνθης

Στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ υπάγονται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού που ανέρχονται περί τις 2.500 κι όμως δεν υπήρχε χώρος ούτε καν για συνεδρίαση του Δ.Σ. του οργάνου.

Το νέο Δ.Σ. που εξελέγη την περασμένη άνοιξη, μετά από προσπάθειες και παρεμβάσεις, κατάφερε να εξασφαλίσει στο ισόγειο του συγκεκριμένου κτιρίου που βρίσκεται απέναντι απ’ το ΚΤΕΛ Ξάνθης, τρία γραφεία τα οποία εξωραΐστηκαν κι επιπλώθηκαν χάριν των προσωπικών προσπαθειών και φιλικών γνωριμιών των μελών του Δ.Σ. αλλά και με πολλή προσωπική και φυσικά, αφιλοκερδή εργασία.

Η εικόνα του χώρου δεν έχει πλέον καμιά σχέση με την αρχική που μπορεί κανείς να φανταστεί την κατάστασή της αν υπολογίσει ότι το απλό βάψιμο των τοίχων είχε να γίνει δεκαετίες.

Στο ίδιο κτίριο να σημειωθεί ότι υπάρχουν ελεύθεροι χώροι αφού στους πέντε ορόφους του μπορούν με μικρές παρεμβάσεις να λειτουργήσουν κι άλλα γραφεία.

Πλέον, εδώ και κάποιους μήνες, οι συνδικαλιστές και τα μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ αλλά και των πρωτοβάθμιων συλλόγων που ανήκουν σ’ αυτή, μπορούν να συνεδριάζουν στην αίθουσα συνεδριάσεων κι όχι σε ξενοδοχεία και καφέ αλλά ενίοτε και στο Εργατικό Κέντρο που όμως δεν είχε διατεθεί χώρος γιατί δεν προβλέπεται, όπως παλιά.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Χ. Ευστρατίου: ‘έχουμε ήδη ενημερώσει τους πρωτοβάθμιους συλλόγους ότι μπορούν να συνεδριάζουν στον χώρο που έφτασε στο σημερινό σημείο με προσωπικές προσπάθειες και ίδια έξοδα κατόπιν της παραχώρησης απ’ την Νομαρχία Ξάνθης. Ευελπιστούμε ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί και με τη νέα διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για να έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ξάνθης αυτό που δικαιούνται ως μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου’.

Όπως μας ενημερώνει ο Πρόεδρος, ήδη έχει πραγματοποιηθεί μια πρώτη σύσκεψη των πρωτοβάθμιων συλλόγων του νομού στις 20 Ιανουαρίου κι αποφασίσθηκε να κληθεί εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ ή ομιλητής και να πραγματοποιηθεί ημερίδα για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα.

Στην εποχή που ο συνδικαλισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για τους εργαζόμενους που επιβάλλεται τόσο να είναι ενήμεροι όσο και να εκφράζουν τις θέσεις και τις απόψεις τους στα συνδικαλιστικά τους όργανα, η αξία τέτοιων κινήσεων πολλαπλασιάζεται ενώ η ανάγκη διατήρησης τέτοιων χώρων είναι πλέον επιβεβλημένη.


Πηγή:  http://www.xanthionline.com/