Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Αντιπροσωπία της Κομισιόν στον Έβρο για τους μετανάστες

Συνάντηση με Λαμπάκη και άλλους δημάρχους 
Στο μικροσκόπιο το άσυλο

Πότε θα πάνε και από την Αθήνα να δούνε τους μετανάστες της Νομικής;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ




Το θέμα του ασύλου και η ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζητήθηκαν χθες στην Αλεξανδρούπολη, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Επιτροπής της Κομισιόν της Υπηρεσίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων με το δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη.

Η Επιτροπή της Κομισιόν θα επισκεφθεί όλους τους δήμους του Εβρου, στο πλαίσιο σχετικής έκθεσης που πραγματοποιεί για την κατάσταση που αφορά το άσυλο και την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα, εν όψει του μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών και αιτούντων άσυλο που δέχεται τον τελευταίο χρόνο.

Έτσι, την ώρα που το θέμα των μεταναστών τάραζε την Αθήνα και όλη τη χώρα, την Αλεξανδρούπολη επισκεπτόταν επιτροπή της Κομισιόν, και συγκεκριμένα της υπηρεσίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, για να συζητήσει το θέμα του ασύλου.

Η επιτροπή της Κομισιόν θα επισκεφτεί όλους τους δήμους του Εβρου, θα πάρει συνεντεύξεις και στη συνέχεια θα έρθει και στην Αθήνα.

Αν άρχιζαν την περιοδεία από την Αθήνα, τα γεγονότα της Νομικής ήταν μια χρυσή ευκαιρία να καταγράψουν το πρόβλημα από κοντά.

Και πάλι όμως προλαβαίνουν να διαφωτίσουν τους Ευρωπαίους για το τι μεγάλο φορτίο έχουμε στην καμπούρα μας.


Πηγή:  http://www.enet.gr/