Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο πατήρ Μταλληνός απόψε στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης

Θα μιλήσει για τον Ιωάννη
τον Χρυσόστομο και την
πρότασή του για τη λύση του
κοινωνικού προβλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ο Οργανισμός Νεότητας & Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ξάνθης (Ε.Λ.Μ.Ε.) παρουσιάζουν στο κοινό της Θράκης τον π. Γεώργιο Μεταλληνό και την ενδιαφέρουσα ομιλία του με τίτλο «Η πρόταση του Ιωάννη Χρυσοστόμου για τη λύση του κοινωνικού προβλήματος».

Με αφετηρία την ερμηνεία του ιερού Χρυσοστόμου, στο 4ο κεφάλαιο των «Πράξεων των Αποστόλων», παρουσιάζεται το κοινωνικό μήνυμα της ορθοδοξίας για το κοινωνικό πρόβλημα, στο πλαίσιο της εποχής του (4ος-5ος αι.), αλλά και η συνέχεια της εφαρμογής του στην ιστορική διαχρονία ως σήμερα, με την προσφορά ενός επαναστατικού, κοινωνικού μοντέλου, που συνιστά κριτήρια αυθεντικής κοινωνικότητας και ανθρωπιάς.

O Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1940. Σπούδασε Θεολογία και Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεολογία (Δυτική), Ιστορία, Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία στη Δυτική Γερμανία.

Είναι Διδάκτωρ Θεολογίας στην Αθήνα και Dr.Phil (Ιστορίας) στην Κολωνία. Διδάσκει Ιστορία του Πνευματικού Βίου στην «Καθ’ ημ’άς» Ανατολή και Ιστορία και Θεολογία Λατρείας.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών μελετών. Εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου σε Θεολογικούς Διαλόγους και Συνέδρια. Εργάζεται στον χώρο της Νεολαίας (το πνευματικό του έργο αναπτύσσει στο Ναό της Οδοντιατρικής Σχολής).

Γνωρίζει Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Συλλόγων και Πρόεδρος του Λουριδείου Ιδρύματος – Μνήμες της Πόλης.

Κατά τα έτη 2004-2007 διετέλεσε Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.


Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

.