Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

H ταινία για το Facebook απόψε και αύριο στην Αλεξανδρούπολη

Προβολή της ταινίας «The Social Network» από την Kινηματογραφική Λέσχη, που έχει λάβει 49 βραβεία και είναι υποψήφια για οκτώ όσκαρ 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει την ταινία «The social network» του Ντέιβιντ Φίντσερ, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Με αφορμή την ιστορία της ίδρυσης του Facebook από τον νεαρό Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο Φίντσερ έφτιαξε ένα συναρπαστικό θρίλερ γύρω από τη φιλία, τη μεγαλομανία, την προδοσία αλλά και την ανάγκη ανθρώπινης επαφής.

Το πώς ένας αντικοινωνικός νέος κατάφερε να ιδρύσει το Facebook, μια τεράστιας δημοτικότητας υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, είναι στο φόντο της νέας ταινίας του Ντέιβιντ Φίντσερ. Η ταινία αρχίζει το 2003 όταν ο 19χρονος χάκερ, φοιτητής του Χάρβαρντ Μαρκ Ζούκερμπεργκ, απογοητευμένος μετά τον χωρισμό με το κορίτσι του, μπήκε στο σύστημα των υπολογιστών του πανεπιστημίου και έφτιαξε το Facemash, μια ιστοσελίδα όπου οι φοιτητές μπορούσαν να συγκρίνουν τις συμφοιτήτριές τους και να ψηφίσουν την πιο «καυτή»...

Παρά το σοκ και τις κατηγορίες για μισογυνισμό και παραβίαση του πανεπιστημιακού συστήματος, η απρόσμενα μεγάλη επιτυχία της ιστοσελίδας οδήγησε τον Ζούκερμπεργκ, σε συνεργασία με τον συμφοιτητή του Εντουάρντο Σάβεριν, στη δημιουργία του «The Harvard connection» κι ένα χρόνο αργότερα του «The Facebook» (που αργότερα θα μετατραπεί σε απλό Facebook).

Σενάριο: Ααρόν Σόρκιν

Ηθοποιοί: Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Αντριου Γκάρφιλντ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Αρμι Χάμερ

ΗΠΑ 2010, διάρκεια: 120'


Η ταινία έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής 49 βραβεία και είναι υποψήφια για 8 Oscar:

1. Καλύτερης ταινίας

2. Ανδρικής ερμηνείας Α’ ρόλου (Jesse Eisenberg)

3. Σκηνοθεσίας (David Fincher)

4. Διασκευασμένου σεναρίου (Aaron Sorkin)

5. Φωτογραφίας (Jeff Cronenweth)

6. Μοντάζ (Kirk Baxter, Angus Wall)

7. Μουσικής (Trent Reznor, Atticus Ross)

8. Ήχου


Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, ώρα: 21:30

Εισιτήρια:   Γενική είσοδος 6 €,   Μέλη Κ.Λ.Α. 5 €  ,   Φοιτητικά 3 €

.