Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Φωτιές ανάβει ο χρυσός στη Θράκη


Η αναθεώρηση της στάσης του Μητροπολίτη Άνθιμου δημιουργεί αντιδράσεις

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ;


Όσο το θερμόμετρο κατρακυλά στη Θράκη, τόσο το θέμα της επένδυσης χρυσού ανεβάζει κατακόρυφα τη θερμοκρασία, καθώς η συζήτηση για το μέλλον της επένδυσης και της σύνδεσής της με την περιοχή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αυτοδιοικητική και πνευματική ηγεσία φαίνεται διχασμένη, καθώς ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης εμμένει στην αρνητική του θέση σε σχέση με την επένδυση, την ίδια ώρα που ο Μητροπολίτης παραδέχεται πως «οι δύσκολοι καιροί τον έκαναν να αναθεωρήσει τη στάση του».

Ο χρυσός φαίνεται να διχάζει και το εργατικό κέντρο, αφού, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΑ Ορεστιάδας «Την απάντησή του στην άμεση αιχμή που δέχθηκε από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Έβρου, για τις θέσεις που διατύπωσε σχετικά με την προοπτική εγκατάστασης χρυσωρυχείων στη Θράκη, έδωσε μιλώντας στην Ε. ΡΑ ο πρόεδρος του.

Ο κ. Χασανίδης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, είχε υποστηρίξει ότι «δεν μπορεί να απορρίπτονται επενδύσεις και θέσεις εργασίας για την περιοχή, επειδή κάποιες βολεμένες μειοψηφίες επιχειρούν να κάνουν πολιτική στο θέμα του Χρυσού», λέει το ρεπορτάζ της ΕΡΑ και προσθέτει «Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Έβρου, που με ανακοίνωσή της έβαλε ευθέως κατά του κ. Χασανίδη για τη δήλωσή του περί «βολεμένων», ξεκαθαρίζοντας πως το Εργατικό Κέντρο Έβρου παραμένει σταθερό στην άποψη που επανειλημμένα έχει εκφράσει κατά της προτεινόμενης επένδυσης Χρυσού στη Θράκη.

Ο κ. Χασανίδης διευκρίνισε ότι δεν απευθυνόταν στους “συναδέλφους” του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, ενώ επανάλαβε τη θέση του πως κάθε επένδυση θα πρέπει πρώτα να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και στη συνέχεια να εκτιμώνται τα οφέλη που θα προσφέρει στην περιοχή. Ο ίδιος, πάντως, τάχθηκε κατά της “γενικής απόρριψης” όλων των επενδυτικών προτάσεων»


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/