Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Όλα τα είχαμε, βγαίνουν και τα τρακτέρ στους δρόμους...

Ελήφθη απόφαση για αγροτικές κινητοποιήσεις με 13 συνολικά μπλόκα από την Θράκη ως την Θεσσαλία

                       ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ;

Με το σύνθημα «Ανοίγουμε τους δρόμους που έκλεισε η κυβέρνηση» ξεκινούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις από τις 7 Φεβρουαρίου, με 13 συνολικά μπλόκα από την Θράκη έως την Θεσσαλία. Αυτή ήταν η απόφαση που ελήφθη στα Γιαννιτσά στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι αγροτοσυνδικαλιστές.

Η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη αλλά τις επόμενες ημέρες οι αγρότες θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιλύσουν κάποια από τα προβλήματά τους.

Στα πλάνα των αγροτοσυνδικαλιστών είναι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην 7η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia» (3-6 Φεβρουαρίου), που θα γίνει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Αποπληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ, αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ, προγράμματα για Σχέδια Βελτίωσης και Νέους Αγρότες, κόστος παραγωγής, νέα Κ.Α.Π. 2014, εξισωτική κτηνοτροφίας, μέτρα στήριξης του ελληνικού φρέσκου γάλακτος, είναι κάποια από τα αιτήματα των αγροτών που τους οδηγούν στους δρόμους και πάλι.

«Ο αγροτικός κόσμος από την ηπειρωτική Ελλάδα ενώνεται σε μια γροθιά και ξεκινά κινητοποιήσεις. Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη σε κοινό μέτωπο προχωράμε σε κινητοποιήσεις, αφού πρώτα συναντήσουμε τον υπουργό μέσα στην εβδομάδα. Μαχόμαστε για ένα καλύτερο αύριο» είπαν χαρακτηριστικά αγροτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι καλούν τους εργαζόμενους απ’ όλα τα επαγγέλματα να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών και να ενώσουν μαζί τους τη φωνή διαμαρτυρίας.


Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/