Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Στην Κομοτηνή το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Θα διοργανωθεί από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;


Το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του Ποντιακού χώρου, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, θα γίνει το φθινόπωρο στην Κομοτηνή.

Τη σημαντική αυτή ανακοίνωση, έκαναν σήμερα από το Θρυλόριο Ροδόπης, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Παρχαρίδης και η πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου "Η Κερασούντα και το Γαρς" κ. Χρύσα Μαυρίδου.

Έτσι, η Κομοτηνή και οι σύλλογοι της περιοχής, θα περιμένουν στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, πάνω από 1500 χορευτές από όλους τους ποντιακούς συλλόγους της Ελλάδας, που μπορούν να κάνουν το Πανεπιστημιακό Κλειστό Γυμναστήριο, να κουνηθεί συθέμελα από την ορμή της ποντιακής νεολαίας!

Η ανακοίνωση, έγινε στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Συλλόγου, όπου έγινε ο καθιερωμένος απολογισμός της δράσης του Συλλόγου, που είναι ένας εκ των πιο δραστήριων συλλόγων της περιοχής.

Πριν την εκδήλωση, η κ. Μαυρίδου και ο κ. Παρχαρίδης, έκαναν στα τοπικά ΜΜΕ σημαντικές ανακοινώσεις και για άλλα θέματα, όπως το Μουσείο των Ποντίων στο Θρυλόριο, το θέμα της Ιστορίας των Ελλήνων του Πόντου κ.α.

 
Πηγή: http://paremvasikomotini.blogspot.com/