Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Υποβαθμίζονται πέντε υποκαταστήματα της ΑΤΕ στην Θράκη

Ερώτηση κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη ο βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ




ΠΡΟΣ


τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη

τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την υποβάθμιση των καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας στην περιφέρεια».


Η ATEbank σχεδιάζει τον περιορισμό των Μονάδων της οι οποίες δεν θα έχουν δικαίωμα να χορηγούν δάνεια. Στη λίστα σχεδιασμού της Τράπεζας υπάρχουν αρκετά καταστήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα για τον Νομό Έβρου τρία. Στο Δήμο Σουφλίου το κατάστημα του Τυχερού, στο Δήμο Διδυμοτείχου το κατάστημα των Μεταξάδων και στο Δήμο Ορεστιάδας το κατάστημα της Νέας Βύσσας. Στο νομό Ξάνθης υποβαθμίζονται τα καταστήματα Αβδήρων και Σταυρούπολης. Η υποβάθμιση των καταστημάτων αυτών αφήνει υπόνοιες για την μελλοντική πρόθεση του οριστικού κλεισίματός τους.

Η εξέλιξη αυτή, δεδομένης και της γεωγραφίας της περιοχής, θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, ταλαιπωρία και δυσλειτουργίες στη δραστηριότητα των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών. Επιπλέον, θα υπάρξουν και επιβαρυντικές συνέπειες και στην γενικότερη οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό στηρίζεται στον αγροτικό τομέα και εξυπηρετείται από τα καταστήματα της ATEbank.

Ενόψει όλων των ανωτέρω


Ερωτώνται oι κ.κ. Υπουργοί

Εάν προτίθενται να μεριμνήσουν ώστε να διατηρηθεί η λειτουργία των Μονάδων της ATEbank στις ανωτέρω περιοχές και να μην προχωρήσει στον σχεδιασμό υποβάθμισής τους.


Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου
 
.