Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Παπανδρέου από Σαμοθράκη: «Στόχος μια Ελλάδα χωρίς μνημόνιο»

Από το Καστελόριζο μας έβαλε σε αυτό, από την Σαμοθράκη επιθυμεί να μας βγάλει

ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ;



Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα σπάσει τα δεσμά της μιζέριας και θα μπει σε δρόμο ανάπτυξης και προόδου έδωσε την Πέμπτη από την ακριτική Σαμοθράκη, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στη διάρκεια συνάντησης με τους παραγωγικούς και τοπικούς φορείς του νησιού, τόνισε πως η κυβέρνηση και όλοι οι Έλληνες πολίτες έβαλαν πλάτη σε ένα καταστροφικό ρεύμα που θα σάρωνε τη χώρα και θα την έστελνε στα όρια της χρεοκοπίας και κατάφεραν με σκληρή και συστηματική δουλειά να την κρατήσουν όρθια.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά ενάντια σε φαινόμενα παθογένειας πολλών ετών. «Στόχος όλων μας», υπογράμμισε, «είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Ελλάδα, που στο μέλλον δεν θα έχει ανάγκη από κανένα μνημόνιο, τρόικες πακέτα στήριξης και δανειακές δυνάμεις»

Ο πολίτης, πρόσθεσε, πρέπει να αισθάνεται ισχυρός. «Επιβάλλεται να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη οικονομία, όπου θα υπάρχει ισόνομη κατανομή του πλούτου. Θέλουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, αυτά που μας οδήγησαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δικαίου και ασφάλειας για όλους τους πολίτες», ανέφερε.

Απευθυνόμενους στους παραγωγικούς και τοπικούς φορείς του νησιού, αλλά και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στην ανάπτυξη του νησιού, λέγοντας ότι αποτελεί πρότυπο πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης.

Η Σαμοθράκη, τόνισε, μπορεί να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με την πλούσια παράδοση και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που διαθέτει.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμα ότι πιθανόν κατά το παρελθόν τόσο η Σαμοθράκη, όσο και οι υπόλοιπες τοπικές κοινωνίες στην περιφέρεια, δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν σωστά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διέθεταν λόγω του συγκεντρωτισμού στη διοίκηση, της γραφειοκρατίας και του πελατειακού κράτους. Όλα αυτά, όμως, τόνισε, ανήκουν στο παρελθόν, καθώς τώρα τόσο με τον «Καλλικράτη», όσο και με τα νέα επενδυτικά εργαλεία που έχει η χώρα μπορούν να ξεπεραστούν προβλήματα και να δοθεί ώθηση σε πάρα πολλούς τομείς της τοπικής οικονομίας του νησιού.

.