Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Επανασχεδιασμό των δρομολογίων της Σαμοθράκης εξήγγειλε ο Διαμαντίδης

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων προανήγγειλε αλλαγές στις άγονες γραμμές από το νησί της Νίκης

ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ;


Τον επανασχεδιασμό των δρομολογίων των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια στην άγονη γραμμή, ανακοίνωσε από τη Σαμοθράκη, όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης.

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων υπογράμμισε πως μετά από εντολή του πρωθυπουργού και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αποφασίστηκε να διατεθούν επιπλέον πόροι προκειμένου να βελτιωθούν σημαντικά οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όχι μόνο στη Σαμοθράκη αλλά σε όλα τα νησιά της χώρας και ιδιαίτερα σε αυτά της άγονης γραμμής.

Τόνισε παράλληλα πως δεν νοείται ανάπτυξη ενός νησιού χωρίς σωστές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, σημειώνοντας ωστόσο ότι για να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον και από τους πλοιοκτήτες.

Ο κ. Διαμαντίδης δήλωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους ώστε να δώσει κίνητρα στις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να αναβαθμίσουν και να εκσυγχρονίσουν το στόλο τους σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν και τα ίδια τα νησιά.

.