Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Παρακολούθηση μετεωρολογικών και υδρολογικών παραμέτρων επιφανειακών και υπόγειων υδάτων στο Νομό Ροδόπης

Εγκρίθηκε με απόφαση Σώκου η διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο

ΤΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ;
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιου Σώκου εγκρίθηκε η διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού και τα τεύχη δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την παρακολούθηση μετεωρολογικών και υδρολογικών παραμέτρων επιφανειακών και υπόγειων υδάτων στο Νομό Ροδόπης».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 313.359 ευρώ, ανήκει στην ομάδα έργων με τίτλο «Προστασία και ανόρθωση υδατικών και δασικών πόρων Νομού Ροδόπης» και χρηματοδοτείται κατά 50% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 50% από το χρηματοδοτικό οργανισμό ΕΟΧ 2004 – 2009.

Πιο συγκεκριμένα θα εγκατασταθούν οχτώ τηλεμετρικοί σταθμοί μετεωρολογικών παραμέτρων, επτά τηλεμετρικοί σταθμοί ποιοτικών παραμέτρων και στάθμης επιφανειακών υδάτων και έξι τηλεμετρικοί σταθμοί ποιοτικών παραμέτρων και στάθμης υπόγειων υδάτων.

Οι τηλεμετρικοί σταθμοί θα είναι συμβατοί με το κέντρο λήψης που διαθέτει η Διεύθυνση Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς επίσης και με το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης (early warning) που ήδη λειτουργεί στην ίδια υπηρεσία. Η καταγραφή των δεδομένων στους σταθμούς θα γίνεται κάθε δέκα λεπτά και η μετάδοσή τους στο κέντρο κάθε μια ώρα.

.