Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Οι Έλληνες της Θράκης στην επανάσταση του 1821

Ενδιαφέρουσα αλλά
και άκρως επίκαιρη
εκδήλωση που έγινε
στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συλλόγου μας επί της οδού Κ. Βάρναλη 12 Μεταμόρφωση Αττικής , ομιλία με θέμα «Οι Έλληνες της Ανατολής στην επανάσταση του 1821» .

Έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους ομιλητές μας τον κο Σαλκιτζόγλου Τάκη (συγγραφέα & νομικό) και τον κο Αγτζίδη Βλάσση (ιστορικό) για τους Έλληνες της Ανατολής και τον ρόλο που έπαιξαν στην εξέλιξη του αγώνα. Αναφέρθηκαν στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και πως αυτά επηρέασαν με την σειρά τους την σύγχρονη ιστορίας μας.

Η παρουσία μελών και φίλων, του αντιδημάρχου και των δημοτικών σύμβουλων του δήμου, πρόεδροι πολιτικών σωματείων και μέλη συλλόγων της πόλης γέμισε την αίθουσα και δημιούργησε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος του δήμου Μετ/σης Μιλτιάδης Καρπέτας δίνοντας τα εύσημα για μια ακόμη φορά στον σύλλογο μας για την άψογη οργάνωση και την πρωτοβουλία σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Το κοινό παρακολούθησε με εξαιρετικό ενδιαφέρον και αυτό φάνηκε στην ανοικτή συζήτηση που ακολούθησε , από τις ερωτήσεις και τα σχόλια των παρευρισκομένων. Η εκδήλωση τελείωσε με την απονομή ανθοδεσμών στους δύο ομιλητές και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες και πίνοντας ένα δροσερό αναψυκτικό μας δόθηκε ευκαιρία να μιλήσουμε ιδιωτικά με τους δυο εισηγητές και να τους θέσουμε ερωτήματα.

Ο κύριος Σαλκιτζόγλου δε προσυπόγραψε και τα βιβλία τα οποία αγόρασε το κοινό και δώρισε στην βιβλιοθήκη του συλλόγου το τελευταίο του βιβλίο που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του ιδρύματος μείζονος ελληνισμού με τίτλο «η Μ.Ασία στην επανάσταση του 1821».

.