Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πρόστιμο σε κανάλι επειδή έβρισε χυδαία την σύζυγο Πεταλωτή

Την καταγγελία έκανε ο ίδιος ο βουλευτής Ροδόπης, έπειτα και από την αναπαραγωγή της και από τον Λαζόπουλο

ΠΟΙΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ;
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΕΙΠΩΘΕΙ;
ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ & ΒΙΝΤΕΟ

Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Τηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» για την εκπομπή «Μακελειό» με παρουσιαστή τον Στέφανο Χίο, η οποία προβλήθηκε στις 12 και 13 Φεβρουαρίου 2011. Το πρόστιμο έρχεται μετά την καταγγελία του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ΕΣΡ.

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, στην εκπομπή προβλήθηκε φωτογραφία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, μέσα σε συρματοπλέγματα και δυο χέρια να του απευθύνουν άσεμνη χειρονομία. Στη συνέχεια, ο Στέφανος Χίος άρχισε να εκφράζεται απρεπώς για τον Γ. Πεταλωτή και τη σύζυγό του.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΣΡ, η συγκεκριμένη εκπομπή υποβαθμίζει την ποιότητα του προγράμματος και προσβάλει την προσωπικότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σε καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την ΕΣΗΕΑ είχε προχωρήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού «Κόντρα» και του Στέφανου Χίου για τις «συνεχιζόμενες αθλιότητες», όπως τις χαρακτήρισε εναντίον του. Από την πλευρά του Kontra, η εκπομπή «Μακελειό» δεν προέβη σε καμία έκτροπη πράξη με το σταθμό να υποστηρίζει ότι η κριτική των πολιτικών προσώπων μπορεί και πρέπει να είναι αυστηρή. Κατά τον πρόεδρο του ΕΣΡ, τέτοιου είδους κριτική δεν αφορά τον έλεγχο της δημόσιας εξουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε εκπομπή του καναλιού ο Στ. Χίος, απευθυνόμενος προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, άρχισε να φωνάζει: «Πεταλωτή, πού είναι η γυναίκα σου, ξέρεις; Να σου πω εγώ που είναι η γυναίκα σου...». Στην επιστολή-καταγγελία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι, πέρα από τις ύβρεις εναντίον του, στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο δημοσιογράφος μέσω του τηλεοπτικού σταθμού καταφέρθηκε «υστερικά» και εναντίον της συζύγου του και μάλιστα με «σεξουαλικά υπονοούμενα». Γι' αυτό και ζήτησε από ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ να ελέγξουν τα επίμαχα αποσπάσματα, τα οποία, όπως επισημαίνει, αναπαρήχθησαν και από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στη σατιρική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ τσαντίρι νιους».

Θυμηθείτε το απόσπασμα, για το οποίο τιμωρήθηκε το Kontra με 150.000 ευρώ πρόστιμο:



.