Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τραυμάτισε με μαχαίρι τον αστυνομικό σκύλο της Αλεξανδρούπολης

Πλήγμα στην ράχη δέχτηκε το ζώο, που όμως κατάφερε να αφοπλίσει και να "συλλάβει" τον δράστη, που μαζί με έναν συνεργό του σκόπευαν να φέρουν 20 λαθρομετανάστες από την Τουρκία

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνελήφθησαν την 22-03-2011 και ώρα 01.00΄στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Α.Δ. Αλεξ/πολης, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές και ένας (1) λαθρομετανάστης.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 21-03-2011, άνδρες της ανωτέρω Ομάδας, σε συνεργασία με φιλανδούς αξιωματούχους του FRONTEX, εντόπισαν με τεχνικά μέσα, ομάδα δύο (2) ατόμων να κινείται στην αγροτική περιοχή Φερών. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και τρίτο άτομο να κινείται στην περιοχή, με κατεύθυνση προς τους άλλους δύο. Άνδρες του Τ.Σ.Φ. Φερών, πραγματοποιώντας ενέδρα, συνέλαβαν τον τελευταίο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν: ένα Υπηρεσιακό Σημείωμα του Τ.Σ.Φ. Τυχερού, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα ανοιγοκλειόμενο μαχαίρι με λεπίδα μήκους έντεκα (11) εκατοστών και μία τρόμπα φουσκώματος πλαστικής βάρκας.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή σκύλου περιπολίας για εντοπισμό ατόμων, εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο άλλων ανδρών, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, έκανε χρήση μαχαιριού με λάμα μήκους είκοσι πέντε (25) εκατοστών. Ο αστυνομικός σκύλος κινήθηκε αμέσως προς το μέρος του, με αποτέλεσμα να δεχθεί πλήγμα στη ράχη. Παρά τον τραυματισμό του, κατάφερε να αφοπλίσει τον δράστη, ο οποίος στη συνέχεια και κατόπιν σφοδρής αντίστασης, συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Στην κατοχή του βρέθηκαν, εκτός από το μαχαίρι, και τρία (3) κινητά τηλέφωνα. Το τρίτο άτομο, το οποίο ήταν λαθρομετανάστης, συνελήφθη λίγα μέτρα μακρύτερα, χωρίς να προβάλλει καμία αντίσταση.

Ο αστυνομικός σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και ο δράστης – διακινητής που αφόπλισε, στο Κέντρο Υγείας Φερών για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι ο λαθρομετανάστης παρελήφθη από τον διακινητή που τον συνόδευε, μαζί με άλλους είκοσι (20) λαθρομετανάστες και οδηγήθηκαν αρχικά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σκοπός του πρώτου διακινητή ήταν να παραδώσει τον λαθρομετανάστη στον δεύτερο και εν συνεχεία να επιστρέψει και να οδηγήσει και τους υπολοίπους στο ελληνικό έδαφος. Με την επιχείρηση όμως που διεξήχθη στην περιοχή, κατέστη δυνατή τελικά η αποτροπή των είκοσι (20) λαθρομεταναστών να εισέλθουν στη Χώρα.

Κατασχέθηκαν δύο (2) μαχαίρια, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, το Υπηρεσιακό Σημείωμα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε έφερε φωτογραφία άλλου προσώπου, και η τρόμπα φουσκώματος πλαστικής βάρκας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
 
.