Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τον ΠΑΟΚ φιλοξενεί το απόγευμα ο Εθνικός Αλεξ/πολης


Στα φιλέ και πάλι, αν και μεσοβδόμαδα, η Α1 βόλεϊ


ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



Μετά το διάλειμμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, σήμερα οι 12 ομάδες της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011 επιστρέφουν στη δράση καθώς διεξάγονται οι αγώνες της 20ης αγωνιστικής που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη μάχη της τετράδας. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής Ηρακλής - Παναθηναϊκός (18.00, Novasports 3) όπου ο πρώτος της βαθμολογίας Γηραιός προέρχεται από την ήττα στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ ο δεύτερος Παναθηναϊκός θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Γιάννη Λάιο.


Ο τρίτος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην έδρα του αδιάφορου βαθμολογικά Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο οποίος όμως έχει ηττηθεί στη Θράκη μόνο από Παναθηναϊκό και Ηρακλή. «Γενικά στην έδρα μας έχουμε κάνει καλά παιχνίδια κι αυτό το σερί θέλουμε να το συνεχίσουμε τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με την Λαμία το Σάββατο. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει βαθμολογικά κίνητρα, αλλά κι εμείς θα παίξουμε για τον κόσμο μας», δήλωσε ο Γιάννης Ανδρεάδης που θα ξεκινήσει με τον Ανέστη Δαλακούρα ως διαγώνιο.

Χωρίς προβλήματα αναχώρησε ο ΠΑΟΚ για την Αλεξανδρούπολη με τον Γιάννη Μέλκα να επισημαίνει: «Έχουμε τρία παιχνίδια μπροστά μας όπου θα κριθούν οι κόποι μιας χρονιάς και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ο Εθνικός έχει μια νεανική ομάδα που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη, αφού πλέον παίζει χωρίς κανέναν άγχος».

Ο Κυπελλούχος Ελλάδος Ολυμπιακός υποδέχεται στο κλειστό του Ρέντη τον Επίκουρο και περιμένει στραβοπατήματα των υπόλοιπων ομάδων για να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα. Η ομάδα της Πολίχνης διατηρεί ακόμη μαθηματικές ελπίδες παραμονής, ωστόσο ο Γιώργος Περσιανλής απέφυγε να μιλήσει για θαύματα. «Εμείς κατεβαίνουμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Μέχρι το τέλος θα κάνουμε την προσπάθεια μας κι αν πέσουμε θα πέσουμε με ψηλά το κεφάλι».

Πολύ μεγάλο παιχνίδι είναι κι αυτό που θα διεξαχθεί στο 'Χαλκιοπούλειο' της Λαμίας μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΕΑ Πατρών Λουξ (πέρσι οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στην προημιτελική φάση των πλέι οφ με την Λαμία να κάνει την έκπληξη). Κι αν για τους γηπεδούχους δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ΕΑΠ Λουξ δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς το τρίποντο είναι απαραίτητο στην προσπάθεια που κάνει για να προλάβει το τρένο των πλέι οφ.

Στο Ζηρίνειο διεξάγεται το μίνι αθηναϊκό ντέρμπι με αντιπάλους τον ΑΟ Κηφισιάς και τον ήδη υποβιβασμένο Πανελλήνιο. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν προβλήματα με τον Γιώργο Κλαρούδα να τονίζει: «Η Κηφισιά μας... ταιριάζει ως ομάδα και πιστεύω ότι θα παίξουμε καλά». Τέλος στο κλειστό της Καλαμαριάς έχουμε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Απόλλωνα που θέλει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή και του Άρη Μαρμούρης ΑΕ που είναι αδιάφορος βαθμολογικά.

Στους κίτρινους ο Γιώργος Οικονομίδης πέραν του Ρουμελιώτη, ο οποίος έλυσε με κοινή συναίνεση το συμβόλαιο του, δεν υπολογίζει και τους Σιριάνις Ερνάντεζ, Κριστιάνο Κάμπος οι οποίοι επίσης συμφώνησαν για να αποχωρήσουν από την ομάδα.


Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Μίκρας, 18.00 (Novaspots), Ηρακλής - Παναθηναϊκός, Γεωργιάδης, Ράπτης

Αλεξανδρούπολης, 19.00, Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΠΑΟΚ, Βαρθαλίτης, Μπαντιανίδης

Λαμίας, 19.00 Λαμία - ΕΑ Πατρών Λουξ, Γεωργουλέας, Καραμπέτσος

Ρέντη, 19.00, Ολυμπιακός - Επίκουρος, Ρουσάκης, Φραγκάκης

Ζηρινείου, 19.00, ΑΟ Κηφισιάς - Πανελλήνιος, Μυλωνάκης, Κουτσούλας

Καλαμαριάς, 19.00, Απόλλων Καλαμαριάς - Αρης , Μιχελινάκης, Καραμπαλάσης



Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/