Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Αποστολή Ξανθιωτών στο Σμόλιαν: Η ώρα για το επόμενο βήμα

Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη ξανθιωτών και βούλγαρων παραγόντων για την πραιτέρω αξιοποίηση της τουριστική διόδου του Αγ. Κωνσταντίνου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ο δρόμος που έχει ολοκληρωθεί από το Σμόλιαν μέχρι τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στην περιοχή του Ρουντοζέμ, και διακόπτεται στο όριο μεταξύ των δύο χωρών, μαρτυρά την αναγκαιότητα για την ελληνική πλευρά να προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή των 8 χιλιομέτρων δρόμου που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διόδου Ξάνθης- Σμόλιαν μέσω Δημαρίου.

Αυτό ήταν το τελικό συμπέρασμα των επαφών που είχε στη βουλγαρική πόλη αντιπροσωπεία από την Ξάνθη, που μετέβη το διήμερο 21-22/3 με πρωτοβουλία του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Τσαρτσάρα, αποτελούμενη από εκπροσώπους φορέων και δημοσιογράφους. Στη διάρκεια της παραμονής τους οι παράγοντες από την Ξάνθη, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ Σωτήρης Τσιακίρογλου, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Γιάννης Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος της Ξενοδόχων Απόστολος Αγκόρτζας, είχαν συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς φορείς στη βουλγαρική γειτονική πόλη.

Άποψη της βουλγαρικής πλευράς είναι ότι η τουριστική δίοδος του Αγ. Κωνσταντίνου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλες ανάγκες μετακίνησης και μεταφορών και χρήζει κατασκευής ο νέος κάθετος που θα διέρχεται από το Δημάριο και για τον οποία απομένουν μόλις 8 χιλιόμετρα προκειμένου να ολοκληρωθεί καθώς ήδη είναι έτοιμο το αντίστοιχο τμήμα μετά τα σύνορα. Η διαδρομή αυτή βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με την χάραξη που υπάρχει για τη μελλοντική κατασκευή του Καθέτου Άξονα της Εγνατίας.


Γκρουπ προς Ξάνθη, Τσάρτερ προς Παμπόροβο.

Ο νέος άξονας θα αποτελέσει, σύμφωνα με τους Βούλγαρους, δίοδο για την μετακίνηση τουριστικών γκρουπ από το Σμόλιεν προς τις ακτές της Ξάνθης και άξονα εμπορικής δραστηριότητας με την είσοδο των φορτηγών στο νέο – κατάλληλο πλέον – δρόμο, Ταυτόχρονα θα είναι η απαραίτητη διέξοδος προκειμένου τα γκρουπ της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης που συρρέουν στο Παμπόροβο, να χρησιμοποιούν στο εξής το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης (αντί της Σόφιας που θα βρίσκεται σε διπλάσια και πλέον απόσταση) , βάζοντας στο πρόγραμμα της εκδρομής τους και την Ξάνθη.

Τέλος η ευρύτερη περιοχή θα διασυνδεθεί καλύτερα με τη βουλγαρική ενδοχώρα, μέσω του αναβαθμισμένου οδικού δικτύου που κατασκευάζεται σύντομα προς τη Φιλιππούπολη. Oι συμμετέχοντες, οι οποίοι το μεσημέρι της Τρίτης μετέβησαν στα Ελληνοβουγαρικά Συνόρα στο Ρουντοζέμ, ανέλαβαν να ενημερώσον την κοινή γνώμη και να πιέσουν προς την κατεύθυνση της κατασκευής την πολιτική ηγεσία.


Ικανοποίηση Αχ. Τσαρτσάρα

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στο Σμόλιαν εξέφρασε μιλώντας στο XanthiPress.gr ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας, που εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα οι τοπικές αρχές θα δρομολογήσουν την κατασκευή του δρόμου που απομένει:



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/