Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ο Θρακιώτης σε σεφ Βαγγέλης Δρίσκας μας διδάσκει τα μυστικά του

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γεύσεις και ζωή» που αρχίζουν στην πρωτεύουσα στις 31 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Παρουσίαση των αρωματικών φυτών της Ελλάδας και όλα τα μυστικά για να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα νόστιμες σάλτσες, δροσερές σαλάτες, απολαυστικά ντιπ και πρωτότυπα finger food θα κάνει στην Αθήνα ο βραβευμένος με το 1ο Παγκόσμιο βραβείο για την Κινέζικη Κουζίνα Θρακιώτης σεφ Βαγγέλης Δρίσκας.


Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «γεύσεις και ζωή» που αρχίζουν στην πρωτεύουσα στις 31 ΜαρτίουΟι εκδηλώσεις συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον αρκέτων θρακιωτών που ασχολούνται με τη γαστρονομία και όχι μονο


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


12:00 - 13:00: «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ»

Με την σύμβουλο ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπεύτρια Τζέσικα Μαργαρίτη

Βιωματικό σεμινάριο.


14:00 - 16:00: «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ»

Με την Indy Rag - Guru

Ανακαλύψτε τις Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT). Είναι ένας γρήγορος, πολύ αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος που οδηγεί στη σωματική υγεία και πνευματική εφορία!
Πώς μπορεί να σας βοηθήσει; Ελάτε να σας δείξουμε τον τρόπο!


17:00 - 19:00: «ΠΛΑΘΩ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ & ΨΩΜΙ»

Με την αρχιτέκτονα του Ινστιτούτου Ελληνικών Μύλων Μαρία Γρυπάρη και τις Ιωσηφίνα Δελατόλα και Λουΐζα Αρμακόλα

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους φίλους, όπου θα μάθουν, θα πλάσουν και θα ψήσουν.



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

12:00 - 14:00: «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ FEREIKOS - HELIX»

Παρουσίαση παραδοσιακών και gourmet συνταγών με τη νέα σειρά προϊόντων Φερέοικος Γεύσεις.


15:00 - 17:00: «ΑΡΧΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ»

Με τον chef από «Το στέκι των Δειπνοσοφιστών» Αντώνη Νέμετ

Παρουσίαση δύο πιάτων (γεύμα και επιδόρπιο) σε αρχαία συνταγή των δειπνοσοφιστών με τοπικά προϊόντα της Καρυστίας.


17:00 - 18:00: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ»

Με τον Πρόεδρο Ομοσπονδιακής Συνεργασίας Πολιτιστικής Ανασυγκρότησης Ευβοέων Ελλάδος «Αιγαία» ΟΣΠΑΕΕ Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Παρουσίαση με φωτογραφίες και video.


18:00 - 19:00: «ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΒΑΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ»

Με τον Alexander Pfaff εναλλακτικό θεραπευτή – γεωπαθολόγο, ιδρυτή του House of Light

Ένα βιωματικό ταξίδι στους κόσμους της διατροφής, της αλκαλικής δίαιτας, των συνδυασμών τροφών, του νερού & του άλατος και στην άμεση επίδρασή τους στο ψυχοσωματικό σύνολο & στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου.


ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

11:00 - 13:00: ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ

Παρουσίαση από τον pastry chef και food editor Στέλιο Παρλιάρο


14:00 - 16:00: ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

Με ξεναγούς την Μυρσίνη Λαμπράκη και τον Δημήτρη Γιατζόγλου

Ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στο ηφαιστειογενές νησί του Βορείου Αιγαίου που φημίζεται για το πλούσιο οικοσύστημά του, τα διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά, τα περίφημα τυριά, τα εξαιρετικά ζυμαρικά και παξιμάδια από ντόπια δημητριακά, τα απολαυστικά χειροποίητα γλυκίσματα.


17:00 - 19:00: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με τον Ευτύχη Μπλέτσα

Ένα πρωτότυπο σεμινάριο μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους με έμφαση στις διατροφικές ανάγκες των παιδιών, όπου μπορούν να συμμετέχουν δημιουργικά όλοι οι παρευρισκόμενοι.


ΚΥΡΙΑΚΗ, 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

12:00 - 14:00: ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ

Παρουσίαση & γευσιγνωσία με τον chef και food writer Βαγγέλη Δρίσκα

Παρουσίαση των αρωματικών φυτών της Ελλάδας και όλα τα μυστικά για να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα νόστιμες σάλτσες, δροσερές σαλάτες, απολαυστικά ντιπ και πρωτότυπα finger food.


15:00 - 17:00: ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

Με τους Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη

Μια μοναδική «ξενάγηση» στον μαγικό κόσμο των μανιταριών με ζωντανή παρουσίαση των ποικιλιών της ελληνικής υπαίθρου και γευσιγνωσία.


18:00 - 20:00: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΣΠΡΙΑ

Παρουσίαση & γευσιγνωσία με την Μυρσίνη Λαμπράκη

Η σημασία και συμβολή των οσπρίων στην Μεσογειακή Διατροφή. Πρωτότυπες συνταγές και εναλλακτικές προτάσεις σερβιρίσματος.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/