Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ζητά εξηγήσεις από τις τράπεζες η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

«Αν η ΕνΚλω βάλει λουκέτο, τότε το ελληνικό δημόσιο θα δώσει πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις», επισημαίνει ο πρόεδρός της, που απορεί πως κωλυσιεργεί μια χρηματοδότηση δανείου που είναι κατά 80% εγγυημένη από το δημόσιο
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


«Αν η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία βάλει λουκέτο, τότε το ελληνικό δημόσιο θα δώσει πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις.

Αν αντίθετα, υλοποιηθεί το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, τότε το κράτος θα εισπράξει σε δέκα χρόνια φόρους και εργοδοτικές εισφορές 31,6 εκατ. ευρώ και ΦΠΑ 48 εκατ. ευρώ, πέραν του ότι θα δει 300 εργαζόμενους να εργάζονται στην περιφέρεια».

Αυτό ανέφερε σε προχθεσινή συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας κ. Ιωάννης Μουσουλίδης, που υποστήριξε πως δεν μπορεί να καταλάβει πώς κωλυσιεργεί μια χρηματοδότηση δανείου που είναι κατά 80% εγγυημένη από το δημόσιο και προκύπτει από ένα business plan που το έχουν ήδη εγκρίνει τόσο το ελληνικό δημόσιο, όσο και οι εμπλεκόμενες τράπεζες.

Σε ότι αφορά τις τράπεζες, ο κ. Μουσουλίδης αναφέρει ότι με την έγκριση ενός πρόσθετου δανείου 27 εκατ. ευρώ με εγγύηση του δημοσίου κατά 80%, έχουν να διακινδυνεύσουν το πολύ 5,5 εκατ. ευρώ, όταν -πέραν όλων των άλλων- θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν μια πλεονάζουσα ακίνητη περιουσία 160 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, αν δεν «τρέξει» η νέα χρηματοδότηση, οι τράπεζες θα χάσουν τελειωτικά 240 εκατ. ευρώ!
 
 
Πηγή:  http://www.inpost.gr/