Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

24ωρη απεργία αύριο στην ΣΕΚΑΠ

Μεγάλη αναταραχή στις τάξεις των εργαζομένων, που σπεύδουν στο αποψινό Περιφερειακό Συμβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ




Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Τρίτη οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ μετά από απόφαση των δύο Σωματείων, την οποία επικύρωσε με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Η Απεργία πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την έκτακτη σύσκεψη με φορείς της πόλης, που υπήρξε το Σάββατο προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση των τοπικών αρχών και πίεση προς το Κέντρο για να αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και την απασχόληση των εργαζομένων.

Η αναταραχή για τις κυοφορούμενες εξελίξεις είναι έκδηλη καθώς η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποτελεί θέμα της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης, στις 14/4, και η προφανής είσοδος κεφαλαίων που θα αλλάξουν τους συσχετισμούς στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και θα δρομολογήσουν εξελίξεις, δημιουργούν ανησυχία στους εργαζόμενους.


Παρουσία στο Περιφερειακό και στήριξη από Γιαννακίδη.

Οι εργαζόμενοι προγραμμάτισαν παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ που συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας και συζητείται το ζήτημα της ΣΕΚΑΠ,μετά από σχετικό αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη, παρουσία και εργαζομένων στην έδρα της Περιφέρειας.

Το σχέδιο ψηφίσματος που προωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο θα μεταφέρει στην Αθήνα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης την Τρίτη, ενώ στη συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα θέσει το ζήτημα της ΣΕΚΑΠ μαζί με αυτό του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαρκείς διαβουλεύσεις προσπαθώντας να αποτρέψουν τις εξελίξεις που είναι δυνατόν να υπάρξουν στη Γενική Συνέλευση, όπως έχει προδιαγραφεί από τις προθέσεις των μετόχων.


Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης συμπαρίσταται και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενώ ζητά να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργία της εταιρίας και να μην "ξεπουληθεί", να μην αλλάξει ο συνεταιριστικός χαρακτήρας της εταιρίας και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/