Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Συνεδριάζει απόψε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ


25 ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ




Παρακαλούμε να προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που θα γίνει στις 21-3-2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.



Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την κατάργηση των Δρομολογίων ΟΣΕ.

2. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικής Εκτίμησης για το Επενδυτικό Σχέδιο Εξόρυξης και επεξεργασίας Χρυσοφόρου κοιτάσματος στην περιοχή Krumovgrad στη Βουλγαρία, κατ΄ εφαρμογή της σύμβασης ESPOO για την διαδικασία εκτίμησης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε διασυνοριακά πλαίσια.

3. Eγκριση παράτασης ή μη των μισθωτικών συμβάσεων των γραφείων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου.

4. Εγκριση αναδιάρθρωσης στέγασης υπηρεσιών Π.Ε Έβρου.

5. Εγκριση λύσης της υπ’ αριθμ 29/2010 σύμβασης στέγασης των γραφείων Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (Δ.Ε ) Ξάνθης – 1ο Γραφείο.

6. Αποδοχή των όρων και υποχρεώσεων που απορρέουν από την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (εγκεκριμένα και δυνητικά υπό υλοποίηση ).

7. Yποβολή δυο προτάσεων εκ μέρους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στο πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας interreg ivc.

8. Θέσπιση Βραβείου για την ενθάρρυνση των Γραμμάτων και των Τεχνών «ΒΑΣΙΛΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ» για την Π.Ε Δράμας.

9. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου: «Φωτοβολταικό Πάρκο ισχύος 2,16 MW στη θέση πηγή Ν. Ροδόπης» από την εταιρεία «FOLEA AIOLOS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε ».

10. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ για την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού συστήματος στα αγροτεμάχια Νο 95 και 96 της αγροτικής περιοχής Κοσσού από την «PRIME A.E.

11. Γνωμοδότηση για την έγκριση ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου (παράταση),έκτασης 98037 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ Γρανίτη (Θέση «Δροσερό ρέμα ») του Δήμου Κ. Νευροκοπίου του Ν. Δράμας της Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα Γρανίτες.

12. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου: «Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ) στο ρέμα Διαβολόρεμα, ισχύος 1,185 MW» που βρίσκεται στην θέση ρέμα Διαβολόρεμα του Δ. Παρανεστίου, του Ν. Δράμας της Εταιρείας Αραμπατζής ΒΓ ΑΕ.

13. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμη ύλη βιομάζα και συνολικά αποδιδόμενη ισχύ 999 KW , στην περιοχή του Δ.Δ Εξοχής του Δήμου Κ. Νευροκοπίου του Ν. Δράμας της ALFA WOOD – ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ Α.Ε.Β.Ε.

14. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, για την Διάνοιξη δασικού δρόμου Γ’ κατηγορίας προσπέλασης προς το λατομικό χώρο μαρμάρων (ερευνητικές εργασίες ) έκταση 99.386 τμ που βρίσκεται στην Θέση «Μαύρος Λόγγος » περιοχή Κοκκινογείων, του Δήμου Προσοτσάνης του Ν. Δράμας της Ράδου Νικολάου, Ράδου Αθανασίου και Ράδου Χρήστου.

15. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου: «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ (Αγιος Πέτρος –Αγιος Παύλος -Πανόραμα )» των Δ. Προσοτσάνης και Κ. Νευροκοπίου του Ν. Δράμας Ισχύος 5,95 MW της εταιρείας Εναλλακτική Ενεργειακή – Alpener ΑΕ.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Δράμας κ Ξανθόπουλος Ιωάννης.

16. Γνωμοδότηση για την έγκριση ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 99839 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ Γρανίτη (Θέση «Γρανίτης») του Δήμου Κ. Νευροκοπίου του Ν. Δράμας του Σγουρού Ιωάννη.

17. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, που αφορά την κτιριακή και μηχανολογική επέκταση υφιστάμενης μονάδας «Κοπής και Επεξεργασίας Μαρμάρων» στο ΒΙΟΠΑ Προσοτσάνης, Π.Ε Δράμας της F.H.L ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΒΕΕ.

18. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου: Για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας συμπαραγωγής θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας με αξιοποίηση της βιομάζα από στην περιοχή του αγροκτήματος του Δ.Δ Νευροκοπίου, του Δήμου Κ. Νευροκοπίου του Ν. Δράμας από την VENERGIA- DELTA THERM.

19. Γνωμοδότηση για την έγκριση ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, για εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 51062,9 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ Βώλακα (Θέση «Μιρνότου») του Δήμου Κ. Νευροκοπίου του Ν. Δράμας των Νικ. Παπουτσή, Βασ. Βαντζή & Παντ. Δερμετζή.

20. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου: «Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμού Σκάλας Πρίνου – Βιολογικού καθαρισμού Πρίνου συνολικού μήκους 1496,55m» στην περιοχή Σκάλας Πρίνου, Δήμου Θάσου του Ν. Καβάλας , της ΔΕΥΑ Θάσου.

21. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου: «Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμού Καλλιράχης Θάσου», Δήμου Θάσου του Ν. Καβάλας , της ΔΕΥΑ Θάσου.

22. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου: «Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμού Σκάλας Ραχωνίου Θάσου», Δήμου Θάσου του Ν. Καβάλας, της ΔΕΥΑ Θάσου.

23. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου: «Ανόρυξη γεώτρησης ενεργειακού σκοπού και γεώτρησης επανεισαγωγής σε ιδιόκτητο αγροτεμάχιο στο Δ. Δ Πηγών Δ.Ε Κεραμωτής Δήμου Νέστου Ν. Καβάλας που προτείνεται από τον κ. Πατσίδη Δημήτριο.

24. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης στην Γενική Συνέλευση της Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία «Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης- Αναπτυξιακή - Εταιρεία ΟΤΑ».

25. Επικύρωση πρακτικών 2ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

.