Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Mπλόκαραν για δεύτερη φορά τη δημοπρασία της Σάρδεων

Οι μηχανικοί του Δημοσίου,  μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης, πραγματοποιήσαν τρίωρη στάση εργασίας το πρωί τις Δεύτερας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την δημοπρασία του έργου της επέκτασης της οδού Σάρδεων μπλόκαραν για δεύτερη φορά οι μηχανικοί του Δημοσίου, μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης, που πραγματοποιήσαν 3ωρη στάση εργασίας το πρωί τις Δεύτερας.

Οι μηχανικοί του Δημοσίου αντιδρούν σε σειρά οικονομικών αλλά κυρίως θεσμικών ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία των τεχνικών υπηρεσιών του Δημοσίου.

Οι κινητοποιήσεις τους, στοχεύουν στην αποτροπή των δημοπρασιών που γίνονται για τα δημόσια έργα σε κάθε περιοχή, όπως συνέβη με το έργο της Σάρδεων στην Ξάνθη, προυπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ, για δεύτερη φορά.

Το πρωί της Δευτέρας, από τις 8, μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ απέκλεισαν την είσοδο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης και απέτρεψαν τη διεξαγωγή της δημοπρασίας για το εν λόγω έργο.


Τα αιτήματα και οι στόχοι των μηχανικών του Δημοσίου

Η κινητοποίηση της ΕΜΔΥΔΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Τρίτη σε όλη τη χώρα σε ημέρες κατά τις οποίες είχαν προγραμματιστεί δημοπρασίες. Οι επόμενες κινήσεις της τοπικής Επιτροπής των μηχανικών του Δημοσίου της Θράκης θα καθοριστούν στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιείται την Τετάρτη.

Το διεκδικητικό πλαίσιο παραμένει το ίδιο με αυτό έχουν εξαγγείλει κατά καιρούς και αφορά κυρίως στα εξής αιτήματα:

Καμία μείωσε στο εισόδημα των μηχανικών του Δημοσίου, είτε πρόκειται για εργαζόμενους που δεν επηρρεάζονται από τον Καλλικράτη , είτε μετατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν Κλαδικό Μισθολόγιο Διπλωματούχων Μηχανικών, καμία επίδραση στη λειτουργία του δημόσιου τομέα και καμία ιδιωτικοποίηση με χαρακτηριστικό παράδειγμα , σύμφωνα με τους μηχανικούς, τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών που εκχωρούν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ το σύνολο των έργων πέντε Περιφερειών της χώρας καθώς και τη δημιουργία της νέας ΑΕ στην Κρήτη.

Τέλος, ζητούν να μην υπάρξει συρρίκνωση στα ασφαλιστικά τους Ταμεία, καμία ισοπέδωΣΗ των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων καθώς και καμία επιδείνωση των φορολογικών τους βαρών.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/