Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Δράσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο νομό Ροδόπης 8-10/4/2011

Τι έκανε ο κομοτηναίος βουλευτής μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ανακουφισμένος από την απεργία των δημοσιογράφων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Σειρά επαφών με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Ροδόπης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής. Συγκεκριμένα :
Χαιρετισμός στην Ημερίδα του συλλόγου Γεωπόνων Νομού Ροδόπης
Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος Γεωπόνων Ν. Ροδόπης με θέμα: «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2013-ευκαιρίες και προοπτικές» και ομιλητές τους ευρωβουλευτές κ. Σπύρο Δανέλλη και κ. Γιώργο Παπαστάμκο.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πεταλωτής, μεταξύ άλλων, τόνισε « Η ελληνική γεωργία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι εν όψει της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που σχεδιάζεται για την περίοδο 2013-2020. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε μέσα στη γενικότερη κρίση που περνάμε, είναι ότι πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Πρέπει να φύγουμε από την πολιτική των επιδοτήσεων και να περάσουμε παράλληλα στην πολιτική της παραγωγής. Είναι γνωστό ότι οι ενισχύσεις οι επιδοτήσεις έχουν συγκεκριμένο σκοπό και ότι δεν μπορούν μόνες τους να σώσουν τη χώρα. Πρέπει να περάσουμε από το παθητικό πεδίο της επιδότησης στο ενεργητικό πεδίο της παραγωγής των αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, της μεταποίησής τους, της ανάπτυξης της τεχνολογίας, της τεχνογνωσίας μας. Μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Αυτά όλα έπρεπε να τα είχαμε κάνει χρόνια πριν. Είναι παρήγορο ότι σήμερα οι αγρότες μας έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα και μέσα από δυναμικές λειτουργίες τους, βρίσκουν και το μέλλον τους, που μας αφορά όλους. H αγροτική παραγωγή είναι η αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης μας».
Προεδρία σε συναντήσεις εργασίας για σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ
Το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 προήδρευσε σε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, παρουσία του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Παύλου Δαμιανίδη και υπηρεσιακών παραγόντων, για σημαντικά ζήτημα της περιοχής.

Στην πρώτη συνάντηση ο κ. Πεταλωτής ενημερώθηκε για την πορεία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Εδαφικής Συνοχής κτλ.), του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ για την Αν. Μακεδονία και Θράκη, των δημόσιων επενδύσεων στην περιοχή μας (σύνδεση ΒΙΠΕ με Εγνατία, διαχείριση απορριμμάτων, σχολική στέγη κλπ.) καθώς και για τις δυνατότητες αποτελεσματικότερης συνεργασίας της Κυβέρνησης με την Περιφέρεια ΑΜΘ (στελέχωση επιτροπών, μεταφορά αρμοδιοτήτων, ενίσχυση και αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού της Περιφέρειας) ώστε η ανάπτυξη στην περιοχή μας να υλοποιηθεί άμεσα και να ανοίξουν θέσεις εργασίας.

Στη συνάντηση αυτή ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Χατζηνέστορας με τον οποίο υπήρξε συνεργασία για την πρόοδο των θεμάτων της Μονάδας (νέο Νοσοκομείο, νέος εξοπλισμός στην υπάρχουσα μονάδα, κατασκευή της νέας μονάδας ΟΚΑΝΑ στην Κομοτηνή κτλ.).

Στη συνάντηση αυτή εξηγήθηκε ότι η έκθεση Λιαρόπουλου για συγχώνευση Νοσοκομείων δεν αποτελεί απόφαση της Πολιτείας, αλλά μερική τεχνοκρατική εισήγηση και οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις και δημιουργία νέων Νοσοκομείων θα ληφθεί μετά την 1η Ιουλίου , αφού μέχρι τότε γίνεται διαβούλευση . Το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής είναι αποφασισμένο.

Ακολούθησε συνάντηση με την Πρόεδρο Εφετών, την Εισαγγελέα Εφετών και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης με θέμα την ανακαίνιση και λειτουργική αξιοποίηση του παλιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής.

Στη συνέχεια ο κ. Πεταλωτής ενημερώθηκε εξειδικευμένα για την πορεία του έργου υλοποίησης του φράγματος Ιασίου και διαμόρφωσε ένα πλαίσιο παρεμβάσεων για τη θεραπεία καθυστερήσεων και αστοχιών της διαχείρισης του έργου, στοχεύοντας στην γρηγορότερη δυνατή αποπεράτωσή του.

Αμέσως μετά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΔΕΚΑΜΑΘ κ. Νίκο Χατζόπουλο για την πορεία της διοργάνωσης της Έκθεσης «Θράκη 2011» δίνοντας τις δικές του κατευθύνσεις για τη μεγιστοποίηση της απήχησής της προτείνοντας τρόπους ανάπτυξης και αξιοποίησής της.
Παρουσία στον εορτασμό της 70ης επετείου της «Μάχης των Οχυρών»
Τέλος, την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 ο κ. Πεταλωτής παρέστη στις καθιερωμένες επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού της 70ης επετείου της «Μάχης των Οχυρών» στη Νυμφαία

.