Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Συνάντηση για την ανάδειξη του λιμένα Αλεξανδρούπολης


Πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Εβρου παρόντων Γιαννακίδη, Λαμπάκη αλλά και εκπροσώπων από τον ΟΛΑ αλλά και τον ΟΣΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η ανάδειξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε εμπορευματικό – διαμετακομιστικό κέντρο, καθώς και η παραχώρηση των αποθηκών του ΟΣΕ, που βρίσκονται στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση που είχαν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑ ΟΣΕ κ. Νικόλαος Ιωαννίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ κ. Χρήστος Σκεύας. Στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των εμπορευματικών κέντρων, όπως αυτά είχαν οριστεί σε μελέτη του 2001, διαφαίνεται πως η Αλεξανδρούπολη αποκτά τη σημαντική θέση που της αναλογεί. «Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ως διαμετακομιστικό και εμπορευματικό κέντρο, ανταγωνιστικό στην ευρύτερη περιοχή, είναι η απάντηση της Περιφέρειάς μας στη νέα οικονομία. Αρχίζει να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, και όλοι μαζί προσπαθούμε αυτόν τον βηματισμό να τον συγκεκριμενοποιήσουμε και να αρχίσει να μορφοποιείται. Την Πέμπτη θα έχουμε συνάντηση με τον κ. Μαγκριώτη στοχεύοντας στη σχηματοποίηση και συγκεκριμενοποίηση του ρόλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.» δήλωσε ο κ. Γιαννακίδης.



Και συνέχισε «Υπάρχει ενδιαφέρον και από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής να παρουσιάσουμε το επιχειρησιακό – αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειάς μας, σε πλήρη συνεργασία με τη θεσμική κοινωνία, και υπάρχει και η σκέψη, να παρουσιάσουμε την αναπτυξιακή μας ταυτότητα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους Έλληνες Ευρωβουλευτές και στους Βούλγαρους, ούτως ώστε στον νέο επανασχεδιασμό που έχει σχέση με τα διευρωπαϊκά δίκτυα να συμπεριληφθούνε και η διασύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Μπουργκάς οδικώς, σιδηροδρομικώς και διαμέσου του λιμένα.»

Για δε τις αποθήκες που πρόκειται να παραχωρηθούν στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ο Περιφερειάρχης δήλωσε «Έχουμε δεσμευτεί να συνδράμουμε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με τα χρηματοδοτικά μας εργαλεία ούτως ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης και να δώσει άλλη όψη κι άλλη αισθητική στην παραλία.»

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη δήλωσε σχετικά «Είναι μια ευτυχής συγκυρία για την πόλη και την Περιφέρειά μας. Το λιμάνι αποκτά πλέον την όψη που του ταιριάζει. Οι αποθήκες, που χρόνια ολόκληρα τις βλέπαμε να ρημάζουν, αρχίζουν πλέον να έχουν ένα προορισμό. Όλοι μας συμφωνήσαμε κι αποφασίσαμε αυτό το κομμάτι της πόλης να γίνει στο στολίδι της περιοχής μας, να γίνει χώρος πολιτιστικής κυρίως ανάπτυξης και ανάδειξης του πολιτισμού μας.»

.