Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σκάνδαλο με... χοτ ντογκ σε στρατόπεδο του Έβρου

Πωλούνται ιδιαιτέρως ακριβά χρησιμοποιώντας υλικά για το φαγητό των φαντάρων, ενώ όλως τυχαίως τις συγκεκριμένες ημέρες αυτό είναι... μειωμένο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μετά τα κρουασάν...έρχονται και τα χοτ-ντογκ! Στις "εχθροπραξίες" με τα κρουασάν,παρεμβαίνει και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων το οποίο φυσικά τάσσεται στο πλευρό του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Ζούλα και καταγγέλει συγκεκριμένο περστατικό που όπως υποστηρίζει αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του άρθρου του Κ.Ζούλα.


Σύμφωνα με το Δίκτυο:

"Τεράστια συζήτηση ξέσπασε μετά το σχετικό άρθρο του Κ.Ζούλα, «για τους αξιωματικούς που κλέβουν κρουασάν». Αιτίες φωτίστηκαν, λόγοι αναδείχτηκαν, κατηγορίες εκτοξεύτηκαν και κάποιοι ανέλαβαν εργολαβικά την υπεράσπιση του Ελληνικού Στρατού και του Σώματος των Ελλήνων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών. Μάλιστα ο ΣΥΣΜΕΔ έκανε λόγο για γενικευμένη απαξίωση των αξιωματικών και έδειξε μεθοδευμένη επιχείρηση.

Όμως η διαφθορά θεριεύει, τα περιστατικά αυξάνονται και πάντα έχουν το ίδιο θύμα: τον φαντάρο και την οικογένεια του. Η υποχρεωτική στράτευση αναδεικνύεται σε ένα απίστευτο βάρος για τη μέση οικογένεια του λαού μας, αφού η αμισθί εργασιακή εκμετάλλευση των στρατιωτών συνδέεται με την γενικευμένη οικονομική εκμετάλλευση της οικογένειας που αναλαμβάνει το κόστος της στρατιωτικής θητείας".

Το Δίκτυο μάλιστα μεταφέρει καταγγελία στρατιωτών από τον Έβρο σύμφωνα με την οποία κάποιοι κάνουν "δουλειές" σε ακριτικές μονάδες του Έβρου. Για παράδειγμα:

Υπαξιωματικός τελεί υπεύθυνος διαχείρισης στο ΚΨΜ. Η κερδοφόρα επιχείρηση στήνεται τις Κυριακές, μέρα που σχεδόν πάντα είναι και αρχιφύλακας. Κατά περίεργη σύμπτωση το κυριακάτικο συσσίτιο περιλαμβάνει κονσέρβα βιομηχανοποιημένου κρέατος και μάλιστα σε μικρότερες μερίδες από το συνηθισμένο. Όσο και αν ο υπαξιωματικός ισχυρίζεται ότι βάζει τα προβλεπόμενα γραμμάρια, η ουσία είναι ότι με αυτές τις μερίδες δε γίνεται να χορτάσουμε με τίποτα. Ας μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε στο πιο ευτελές, φθηνό και χαμηλής ποιότητας φαγητό που υπάρχει στο στρατό (κατά γενική ομολογία).

Αυτές είναι οι μέρες που επιλέγει να πουλάει στο ΚΨΜ hot-dog με 1,2 ευρώ το ένα χρησιμοποιώντας αρκετά υλικά από αυτά που προορίζονται για το φαγητό των φαντάρων. Ένα καλοστημένο κόλπο στην πλάτη των φαντάρων, 0% κόστος - 100% κέρδος. Είναι τόσες οι συμπτώσεις που είναι αδύνατο να σκεφτούμε ότι όλα γίνονται εν αγνοία των μονάδων που επανδρώνουν το φυλάκιο".


Πηγή:  http://www.onalert.gr/