Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σε αμφισβήτηση Παιδιατρική Ξάνθης και Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης

Ανησυχία προκαλούν σε διάφορους παράγοντες οι διαβουλεύσεις σχετικά με την επόμενη μέρα στην Υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ανησυχία φαίνεται ότι προκαλεί σε διάφορους παράγοντες της υγείας, η προετοιμασία και οι διαβουλεύσεις σχετικά με την επόμενη μέρα στην υγεία.


Παιδιατρική κλινική

Παρότι τα σενάρια που είχαν ακουστεί για διακοπή λειτουργίας ή υποβιβασμό του Νοσοκομείου έχουν πλέον αποσυρθεί πλήρως, από διάφορους παράγοντες στην περιοχή της Ξάνθης, εκφράζονται φόβοι ότι στο πλαίσιο των περικοπών θα υπάρξουν καταργήσεις κλινικών, των οποίων η αναγκαιότητα ύπαρξης αμφισβητείται. Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι εντάσσεται και η ενέργεια της διοίκησης να αναζητήσει στατιστικά στοιχεία για την πληρότητα κλινών και τη δραστηριότητα κάθε κλινικής στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Φόβους εκφράζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr, οι επιτελείς της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου οι οποίοι πιστεύουν ότι η πρόσφατη αίτηση για παροχή στοιχείων από τη Διοίκηση υπαινίσσεται ότι αμφισβητείται η αναγκαιότητα ύπαρξής της λόγω μειωμένης πληρότητας των κλινών.

Στο έγγραφο που απέστειλε στη Διοίκηση η Παιδιατρική αναφέρεται σε αύξηση των περιστατικών που αντιμετώπισαν τα επείγοντα της Παιδιατρικής, αύξηση των παιδιών που νοσηλεύτηκαν στην κλινική ενώ σταθερά μειώνεται τα τελευταία χρόνια ο μέσος χρόνος παραμονής των παιδιών. Η Παιδιατρική Κλινική στην απάντησή της αναφέρεται στην αύξηση περιστατικών που υπάρχουν από κοντινές περιοχές σε σχέση με τα γειτονικά νοσοκομεία και στην έλλειψη ειδικοτήτων που υποχρεώνουν τους γιατρούς να προβούν σε αρκετές διακομιδές για ειδικά περιστατικά.

Αντίστοιχοι προβληματισμοί εκφράζονται και για μικρότερες σε μέγεθος κλινικές του Νοσοκομείου, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη και δεδομένη απόφαση.


Περιφερειακό Ιατρείο το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης

Αντίστοιχοι προβληματισμοί εκφράζονται και για το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης, όπου οι σχετικοί δείκτες και η γενικότερη παρουσία και λειτουργία του τα τελευταία χρόνια, το έχουν απαξιώσει. Αν και μέχρι σήμερα διατηρήθηκε, υπηρετώντας τοπικές ισοροπίες, το γενικότερο κλίμα στον τομέα της Υγείας έχει δυσχεράνει αισθητά τη θέση του στην επόμενη μέρα, σύμφωνα με τις πληφοροφίες του XanthiPress.gr

Η αποψίλωση του πληθυσμού της περιοχής και η απαξίωση στον τρόπο λειτουργίας του, τα προηγούμενα χρόνια, έχουν καταστήσει ιδιαίτερα επισφαλή τη συνέχιση της λειτουργίας του. Άλλωστε, σε μια περίοδο σκληρών περικοπών, το κόστος λειτουργίας του σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, συνιστά ένα αρνητικό ισοζύγιο για τους ανθρώπους του Υπουργείο Υγείας.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την αντίθεσή τους, αλλά οι αποφάσεις που θα ληφθούν από το Υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι δεν θα έχουν μόνο κοινωνικό χαρακτήρα. Άλλωστε αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι σε απόσταση μερικών λεπτών από το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, το ΕΣΥ δεν μπορεί να συντηρεί ένα Κέντρο Υγείας χωρίς ουσιαστική παρουσία για τους κατοίκους, παρά μόνο Περιφερειακό Ιατρείο, όπως προβλέπει ο φημολογούμενος σχεδιασμός.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/