Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Χωρίς λειτουργικά έξοδα και θέρμανση τα σχολεία του B. Έβρου

Κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους στην Ορεστιάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στο "πόδι" βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η εκπαιδευτική κοινότητα του βορείου Έβρου, αλλά και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, λόγω της πρωτοφανούς αδυναμίας λειτουργίας των σχολείων λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι τα σχολεία των Ριζίων λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις δίχως θέρμανση, μια και δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο!

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς και γονείς, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και για τον λόγο αυτό προχωρούν σήμερα σε κινητοποιήσεις στην πόλη της Ορεστιάδας.

Σε επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αναφέρουν τα εξής:

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Ν/γείου Ριζίων Έβρου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη σημαντική μείωση (πάνω από 40%) της χρηματοδότησης των Σχολείων μας τόσο τη χρονιά που πέρασε όσο και τη φετινή. Τα λιγοστά χρήματα που δόθηκαν πέρσι και θα δοθούν φέτος στα Σχολεία μας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες τους.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα Σχολεία μας όπως και όλα τα Σχολεία και Ν/γεία του Βορ. Έβρου έχουν αυξημένη κατανάλωση πετρελαίου λόγω του ψύχους που επικρατεί για μεγάλη περίοδο και της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι εδώ και ένα μήνα τα Σχολεία μας λειτουργούν χωρίς θέρμανση λόγω έλλειψης πετρελαίου (απαράδεκτο για τις καιρικές συνθήκες της περιοχής) και φοβόμαστε ότι την επόμενη σχολική χρονιά 2011-12 δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, αφού οι προμηθευτές δεν δίνουν άλλο πετρέλαιο πλέον με πίστωση. Συνεπώς χρειάζονται επιπλέον χρηματοδότηση τόσο για τα περσινά τους χρέη όσο και για τα τρέχοντα λειτουργικά τους έξοδα.

Ευελπιστούμε στο Νέο Σχολείο αλλά χωρίς χρήματα μόνο στα λόγια βλέπουμε να μένει. Ποιες δράσεις θα μπορέσουν να λάβουν χώρα στα απομακρυσμένα μας Σχολεία χωρίς επαρκή χρηματοδότηση από το Κράτος και το Δήμο Ορεστιάδος;

Αποφασίστηκε λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε όλοι οι γονείς με δίωρη κατάληψη του Σχολείου και Ν/γείου Ριζίων τη Δευτέρα 11/04/2011 από 08:00 έως 09:40 προκειμένου να γίνει γνωστό το πρόβλημά μας για δίκαιη και επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων μας αλλά και όλων των σχολείων του Βορ. Έβρου που έχουν παρόμοια προβλήματα τόσο από το Υπουργείο Παιδείας και τις υπηρεσίες του όσο και από το Δήμο Ορεστιάδας.

Την ίδια μέρα θα συμμετέχουμε και στο συλλαλητήριο όλων των Συλλόγων και Φορέων της εκπαίδευσης του Δήμου με το ίδιο θέμα στην πλατεία Ορεστιάδος ώρα 14:00.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/