Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σύλληψη τεσσάρων διακινητών και πέντε λαθρομεταναστών στην Ξάνθη

Μετά από άγρια καταδίωξη στην Εγνατία Οδό

Κατηγορίες για παραβάσεις νομοθεσίας αλλοδαπών, αντίσταση, κλοπή και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Την 07.04.2011 και ώρα 06.00’ στον Α/Κ Αγίου Σίλα Καβάλας καθώς και στον Α/Κ Βαφέικων Ξάνθης επί της Εγνατίας Οδού, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, ένας 42χρονος αλλοδαπός πολίτης Συρίας κάτοχος δελτίου αιτήσαντος ασύλου, ο οποίος ως οδηγός κλεμμένου οχήματος ιδιοκτησίας εταιρείας Αθηνών, κατελήφθη να μεταφέρει πέντε (05) αλλοδαπούς λαθρομετανάστες (τέσσερις στην καμπίνα του οχήματος και ένα στο χώρο αποσκευών), πολίτες Αφγανιστάν και Ιράκ, στερούμενους νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής χώρα μας, τους οποίους παρέλαβε από άγνωστη τοποθεσία του Νομού Έβρου με πρόθεση να τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Ο οδηγός διακινητής δεν ακινητοποίησε το όχημα ως όφειλε σε συνεχή φωτεινά και ηχητικά σήματα ενστόλων αστυνομικών, προσπάθησε να διαφύγει ακολουθούμενος από ικανή απόσταση από περιπολικά και στον Α/Κ Αγίου Σίλα εξετράπη της οδού και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβαίνοντες. Στη συνέχεια αντιστάθηκε στη σύλληψή του χωρίς αποτέλεσμα.

Επιπλέον στον Α/Κ Βαφέικων Ξάνθης, συνελήφθησαν τρεις (03) αλλοδαποί πολίτες Ιράκ, επιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός ενημερώνοντας για πιθανούς αστυνομικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Κατασχέθηκαν: παραπάνω εμπλεκόμενα οχήματα, πέντε κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό διακοσίων δεκαπέντε (215) € που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώτου διακινητή. Ανωτέρω δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.
 
.