Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Χρυσωρυχείων Θράκης

Με αύξοντα αριθμό 2 είναι στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ;


Με αύξοντα αριθμό -2- συγκαταλέγεται στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης (που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα), το θέμα με τίτλο «Γνωμοδότηση επί της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Π.Π.Ε.), για την αδειοδότηση των χρυσορυχείων του Περάματος» (εισηγ. κ. Δήμαρχος).

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του Υπουργείου Περιβάλλοντος όμως, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης περιλαμβάνεται στους φορείς στους οποίους γίνεται κοινοποίηση της προμελέτης και όχι στους αποδέκτες. Στους αποδέκτες συμπεριλαμβάνονται το Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο διαβιβαστικό, «θα πρέπει όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, Υπουργεία και Οργανισμοί, να διαβιβάσουν τη γνώμη τους στην ΕΥΠΕ εντός 15 ημερών από την παραλαβή του φακέλου της ΠΠΕ.

Μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, ανεξάρτητα από το αν έχουν διαβιβασθεί ή όχι οι προαναφερόμενες γνωμοδοτήσεις, η αρμόδια Επιτροπή θα προχωρήσει στη διαδικασία ΠΠΕΑ για το έργο, η οποία συνίσταται σε θετική γνωμοδότηση ή αρνητική Απόφαση επί της ΠΠΕ, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 1650/86, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 3010/2002 και την ΚΥΑ Η.Π.11014/703/Φ104/2003».

Εν τω μεταξύ, η προμελέτη λόγω του όγκου της (1.500 σελίδες) δε μοιράστηκε μαζί με όλες τις υπόλοιπες εισηγήσεις στους Συμβούλους, εντούτοις υπάρχει στο γραφείο του δημάρχου και τίθεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

.