Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Σουνέτ στα γεράματα έκανε 50χρονος Ρομ στο Δροσερό Ξάνθης

Δέλεαρ δεν ήταν η εμπειρία για σεξουαλική ζωή με νέα δεδομένα

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ;

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει την όλη κινητικότητα που παρουσιάστηκε στην ομαδική τελετή σουνέτ για τους αθίγγανους του Δροσερού παρουσιάζει σήμερα «Ο Χρόνος» δείχνοντας ότι η όλη διαδικασία πραγματικά δημιουργεί δεκάδες ερωτηματικά για το πώς έγινε και πως καταγράφηκε στην συνείδηση των ανθρώπων αυτών που είναι και συνυφασμένη κυρίως με τον ανδρισμό.

Τα μικρά παιδιά με κλάματα και λιποθυμίες περνούσαν από τα χειρουργικά κρεβάτια, ενώ έξω στην αυλή είχε στρωθεί το τραπέζι για τα γυναικόπαιδα που δεν μετείχαν με πιλάφια και κρέατα. Εκεί έγιναν και παρεξηγήσεις αφού τελικά δεν πήραν όλοι, αφού η προσέλευση ήταν μεγάλη. Ο οικισμός του Δροσερού αριθμεί περίπου 6.000 κατοίκους και αποτελεί ένα οικισμό τεράστιο για τα δεδομένα τσιγγάνων που μέσα από κάποιους συλλόγους προσπαθούν να κάνουν την υπέρβασή τους πηγαίνοντας σχολείο ή ακολουθώντας μια ζωή που δεν θα καταδικάσει τα παιδιά στην αμορφωσιά, την ανεργία, τον υπόκοσμο.

Είναι ο οικισμός των αντιθέσεων. Φτωχικά σπιτάκια, παραπήγματα, αλλά και διώροφες επαύλεις συνυπάρχουν ασφυκτικά, ενώ οι άνθρωποι γνωρίζονται και αυτό είναι το χειρότερο γιατί μας εκμυστηρεύονται τις ιστορίες τους.

Η διείσδυση του τουρκικού προξενείου που έγινε με γνωστά πρόσωπα που επηρεάζου τον οικισμό, ήταν δεδομένη με αφορμή το σουνέτ, ενώ στην πρωτοκαθεδρία, ο ψευτομουφτής Αχμέτ Μετέ, ο πρόεδρος του DEB, αυτοδιοικητικοί της μειονότητας και οι κοστουμαρισμένοι με τις κόκκινες γραβάτες στην πρώτη θέση, όπως διακρίνονται στην φωτογραφία του «Χ» προέρχονται από το Τεκίρνταγκ.

Το πιο ιδιαίτερο αυτής της διαδικασίας δεν είναι το σουνέτια 7χρονων παιδιών έως και 16χρονων εφήβων, αλλά η επιθυμία ενός μεσήλικα και υπερήλικα για τα δεδομένα του οικισμούς, ο οποίος ζήτησε στα πενήντα του να κάνει σουέτ. Τον κύριο τον πρόσεξαν ιδιαιτέρως και δεν το έκανε όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες για την εμπειρία στην υπόλοιπη σεξουαλική του ζωή, αλλά για το οικονομικό δέλεαρ που υπήρχε.

Η πινακίδα πάντως που τοποθετήθηκε με το Β.35 παραμένει αίνιγμα εκτός εάν καταγράφει τον αριθμό τέτοιων τελετών σουνέτ που κάνει η ανάλογη ομάδα νοσηλευτών της Τουρκίας.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/