Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Χατζηοσμάν και Μαντατζη στον δήμαρχο Οσμάνγκαζι Προύσας

Οι μειονοτικοί βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης βρέθηκαν εκεί στο Φόρουμ Τύπου Βαλκανικών Χωρών

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ;


Ο Μουσταφά Ντουντάρ, δήμαρχος του Οσμάνγκαζι, φιλοξένησε στο γραφείο του τους συμπατριώτες του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, οι οποίοι βρίσκονταν στην Προύσα με αφορμή το Φόρουμ Τύπου Βαλκανικών Χωρών. Τα μειονοτικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα ήταν το θέμα που συζητήθηκε στην επίσκεψη, στην οποία παραβρέθηκε και ο Γεν. Συντονιστής του Κέντρου Ερευνών Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Πολιτισμού IRCICA, Χαλίτ Ερέν.


Ο δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ ρώτησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί τελευταία σχετικά με το κλείσιμο των μειονοτικών σχολείων στην δυτική Θράκη.


Χατζηοσμάν: «Λύσαμε με διάλογο το πρόβλημα κλεισίματος των μειονοτικών σχολείων»

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν ανέφερε ότι υπήρξαν θετικές εξελίξεις σχετικά με την απόφαση του Υπ. Παιδείας της Ελλάδας που προέβλεπε μείωση του αριθμού των μειονοτικών σχολείων στην δυτική Θράκη λόγω εξοικονόμησης πόρων. Είπε ότι έλυσαν το πρόβλημα με διάλογο, ότι κατόπιν συγχωνεύσεων μειώνεται ο αριθμός των σχολείων και τόνισε πως η εξέλιξη έχει σχέση με την οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα.

Επίσης ανέφερε ότι σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να συγχωνευτούν 1.933 σχολεία και ο αριθμός τους να μειωθεί σε 877 και στο πλαίσιο αυτό τα 60 τουρκικά δημοτικά στην δυτική Θράκη θα μειωθούν σε 15.


Μάντατζη; «Εμείς δεν είμαστε κατά της συγχώνευσης των μειονοτικών σχολείων»

«Τα μειονοτικά σχολεία μειώνονται ανάλογα με τον πληθυσμό. Εμείς δεν είμαστε κατά της συγχώνευσης των μειονοτικών σχολείων, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπονται οι μειονότητες», δήλωσε ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη και είπε ότι η θετική πολιτική ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα αντικατοπτρίζεται θετικά και σε αυτούς. Ο Μάντατζη υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν θα λυθούν με καλή θέληση.

Ο Γεν. Συντονιστής του IRCICA, Χαλίτ Ερέν, σημείωσε ότι παρακολουθούν από κοντά τις εργασίες του δημάρχου Μουσταφά Ντουντάρ και τράβηξε την προσοχή στην έντονη παρουσία του βαλκανικού πληθυσμού στην Προύσα.


Πηγή:  http://www.azinlikca.net/