Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τουλάχιστον 12 οι απολύσεις από το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ Κομοτηνής


Σιγή ιχθύος τηρεί το Εργατικό Κέντρο της πόλης μας για την αυξανόμενη ανεργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ


Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την εργοδοσία της ΣΕΛΜΑΝ που προχώρησε σε απολύσεις την Παρασκευή και την Δευτέρα, εξέδωσε η Γραμματεία Νομού Ροδόπης του Π.Α.ΜΕ. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τουλάχιστον 12 απολύσεις εργαζομένων από το εργοστάσιο της επιχείρησης στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η επιχείρηση επικαλούμενη την μείωση του τζίρου της, την οικονομική κρίση, προσπαθεί να φορτώσει την κρίση στους εργαζόμενους. Ένοχοι και υπόλογοι για αυτή την κατάσταση μαζί με την εργοδοσία είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει και τα μέτρα που ψήφισε στη Βουλή μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. και τη συναίνεση της Ν.Δ. «οπλίζει» τα χέρια των εργοδοτών για να απολύουν, να μειώνουν μισθούς, να καταργούν τα εργατικά δικαιώματα. Η κατάσταση αυτή, αποτελεί συνέχεια της στάσης της εργοδοσίας και στο εργοστάσιο της Χαλκίδας και σε συνδυασμό με τη γενικότερη επίθεση κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δεν αφήνει περιθώριο για αναμονή και ταλάντευση. Η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου-εργοδοσίας απαιτεί οργανωμένη, μαζική ταξική απάντηση, απεγκλωβισμό από τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών-πλουτοκρατίας, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Η πάλη για το δικαίωμα στην πλήρη-σταθερή εργασία, για εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική και θα γίνει πιο αποτελεσματική, όσο περισσότεροι εργάτες και εργάτριες συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα βαθιών αλλαγών, την αναγκαιότητα του δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών. Αυτός ο δρόμος θα απαλλάξει την εργατική τάξη από τη παρουσία και τους εκβιασμούς των πλουτοκρατών, από την ανεργία, την ανασφάλεια, την εκμετάλλευση. Το Π.Α.ΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους απολυμένους της ΣΕΛΜΑΝ να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στους σχεδιασμούς για νέες απολύσεις, ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της επιχείρησης. Για να μην περάσει καμία απόλυση. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Όχι στις απολύσεις, όχι στην τρομοκρατία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 11ης Μάη και της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

.