Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Οκτώ φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στη δίνη των ναρκωτικών


Νεαρός με 130 γραμμάρια χασίς στην κατοχή του, κατέδειξε τους υπόλοιπους


ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ
ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ


Η είδηση της σύλληψης ατόμων για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, μπορεί να καταγράφεται ως επιτυχία της ομάδας δίωξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, όμως όταν αυτή αφορά νεαρά άτομα μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί. Το πλήθος των χθεσινών συλλήψεων σοκάρει, αφού οι άνδρες της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προχώρησαν στις συλλήψεις 8 νεαρών ατόμων φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Αρχικά οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε τρία νεαρά άτομα. Από τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι ο ένας εξ αυτών μετέφερε πάνω του 130 γραμμάρια χασίς, μία ποσότητα που δεν προορίζεται μόνο για προσωπική χρήση. Τα τρία αυτά άτομα υπέδειξαν τα υπόλοιπα πέντε άτομα, τα οποία θα αγόραζαν ποσότητες της ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε οικίες και συνέλαβαν 8 άτομα.


Το χρονικό των συλλήψεων όπως το δίνει η αστυνομία

Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν βραδινές ώρες της Τρίτης στην Κομοτηνή. Σε γενόμενη αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν σε τρεις 19χρονους, βρέθηκε στον ένα από αυτούς, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό μεικτού βάρους (8,3) γραμμαρίων, την οποία οι δράστες κατείχαν από κοινού.

Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους (5,3) γραμμαρίων. Στη συνέχεια παρέδωσε μόνος του δύο (2) μεταλλικούς θρυμματιστές κάνναβης.

Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 ετών. Σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σ’ αυτούς, βρέθηκε στην κατοχή του ενός, μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους (6,5) γραμμαρίων, την οποία οι δράστες κατείχαν από κοινού.

Λίγη ώρα μετά συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών ότι ο δράστης κατέχει και εμπορεύεται ναρκωτικές ουσίες, εντοπίστηκε αυτός πλησίον της οικίας του και σε έλεγχο που του έγινε, από αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι κατείχε μία συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους (8,1) γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, παρέδωσε οικειοθελώς, συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους (129,1) γραμμαρίων, δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης, τα οποία απέκρυπτε εντός της οικίας του.

Τέλος συνελήφθη ένας 22χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ο δράστης εντοπίστηκε πλησίον της οικίας του και σε έλεγχο που του έγινε παρέδωσε οικειοθελώς, διάφορες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 64 γραμμαρίων.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα προσαχθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση ενεργεί το τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/