Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Εγκρίθηκε ο προγραμματισμός των συνεχιζόμενων έργων ΔΕ του 2011

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΜΕΤΑ
ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;




Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προγραμματισμός των συνεχιζόμενων έργων ΔΕ του 2011 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαΐου. Τα συνεχιζόμενα έργα είναι αυτά που υπάρχουν ακόμα από τις πέντε Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας και είναι εγκλωβισμένα στην εξέλιξη τους.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ανέφερε πως «στα πλαίσια προσαρμογής του νέου θεσμικού μας ρόλου υπάρχουν φαινόμενα τα οποία θα πρέπει να τα υπερκεράσουμε, να τα αποσαφηνίσουμε και να τα διαβουλευτούμε με την κεντρική εξουσία. Λογικό και εύλογο είναι να υπάρχουν δυσανασχετήσεις από τους πολίτες. Είναι μέσα στα πλαίσια της προσαρμογής. Υπάρχει μια φυσική συνέχεια του θεσμού και έχουμε υποχρέωση να τρέξουμε τις εκταμιεύσεις, να συνεχίσουμε έργα τα οποία ήταν εγκλωβισμένα ή καρκινοβατούσαν στην εξέλιξη τους».

Συνεχίζοντας ο κ. Γιαννακίδης τόνισε πως «το σημαντικότερο μήνυμα που ήθελα να δώσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προσπαθώντας να συνθέσω και να συγκεράσω τις απόψεις και τους προβληματισμούς, είναι ότι προσπαθώ μέσα από την θεσμική μου πορεία, μαζί και με τους συνεργάτες μου, να ενεργοποιήσουμε το γηγενές κοινωνικό δυναμικό, σε μια κοινή αναπτυξιακή προσπάθεια».

Τέλος ο κ. Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι στις 16 και 17 Μαΐου θα βρίσκεται στον Έβρο, όπου θα ξεκινήσει μια διαβούλευση με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. «Προσπαθούμε μέσα από την διαβούλευση να συναντιόμαστε με την θεσμική κοινωνία, να επικαιροποιούμε τους στόχους που βάλαμε, να κάνουμε σχεδιασμούς και να ανασχεδιάζουμε ορισμένα πράγματα», σχολίαζε ο κ. Γιαννακίδης.


 
.