Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Καταγγελία Στυλιανίδη για καθυστέρηση και λάθη στην έκδοση των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών

Με ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης και πρώην υπουργού Παιδείας προς την Αννα Διαμαντοπούλου

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ;


Καθυστέρηση και λάθη στην έκδοση των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών, καταγγέλλει με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Ροδόπης ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του: «οι τυμπανοκρουσίες της Κυβέρνησης περί «νέου σχολείου» και αναδιοργάνωσης, αποκρυσταλλώνονται στο χάος που επικρατεί φέτος στο θέμα αυτό. Δύο χρόνια ήταν αρκετά, ώστε να γυρίσουμε δεκαετίες πίσω, καθώς ενώ διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του σχολικού έτους οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας δεν έχουν ανακοινωθεί, ενώ της πρωτοβάθμιας που ανακοινώθηκαν περιέχουν λάθη, σε τέτοιο βαθμό ώστε το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεξετάσει την κατάσταση. Χαρακτηριστική του χάους είναι η ανακοίνωση του αιρετού του ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννη, ο οποίος περιγράφει την πρωτοφανή κατάσταση που παρατηρήθηκε φέτος, τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί του προγραμματισμού. 20000 και πλέον εκπαιδευτικοί που έκαναν αίτηση μετάθεσης βιώνουν μία απίστευτη κατάσταση αφού το σχολικό έτος θα τελειώσει χωρίς να ξέρουν που θα υπηρετήσουν και πολλοί άλλοι θα αναμένουν την εγκύκλιο των αποσπάσεων τον… Αύγουστο, όπως τον παλιό καλό καιρό. Όλα αυτά βέβαια θα έχουν σαν συνέπεια οι διορισμοί να γίνουν αφού ανοίξουν τα σχολεία, η εισαγωγική επιμόρφωση να μην πραγματοποιηθεί και τα αποτελέσματα θα τα πληρώσουν για άλλη μία φορά οι μαθητές και οι γονείς τους, χάνοντας χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Ο κ. Στυλιανίδης, ερωτά για ποιο λόγο δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών και πού οφείλονται τα λάθη στην ανακοίνωση των μορίων μετάθεσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου ικανοποιείται το 15% των αιτήσεων, γεγονός πρωτοφανές για τα χρονικά της εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι στις λοιπές περιοχές που έμειναν κλειστές για μετάθεση δεν θα γίνουν αποσπάσεις, διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών;

Για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν μεταθέσεις στα Πειραματικά και στα Διαπολιτισμικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο είχε εκδώσει σχετική εγκύκλιο με βάση την οποία εκλήθησαν εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν αίτηση και ταυτόχρονα η υπηρεσία εξέδοσε πίνακα κενών στα συγκεκριμένα σχολεία (158 στα Πειραματικά και 31 στα Διαπολιτισμικά σχολεία); Τέλος ρωτά αν θα γίνει φέτος εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιορίστων.


Υπουργείο Παιδείας: Οι μεταθέσεις έγιναν όπως ορίζει ο νόμος με βάση τα οργανικά και όχι τα λειτουργικά κενά

Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αφορμή τη συζήτηση που προκλήθηκε σχετικά με τις μεταθέσεις στην οποία διευκρινίζει τα εξής: «οι μεταθέσεις έγιναν όπως ορίζει ο νόμος με βάση τα οργανικά και όχι τα λειτουργικά κενά. Ως γνωστόν με βάση τα λειτουργικά κενά γίνονται οι αποσπάσεις.

Φέτος οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες θα πραγματοποιηθούν μετά τις συνταξιοδοτήσεις και τους διορισμούς, δηλαδή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε την πλήρη εικόνα των λειτουργικών κενών, ώστε να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις για αποσπάσεις εκεί όπου θα υπάρχουν λειτουργικά κενά».


Πηγή:  http://www.xronos.gr/