Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Θρακιώτες αντί για ψάρια …ψάρεψαν αγριογούρουνο 70 κιλών!!!

Με την βάρκα τους, στα ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους

Ακολούθησε βόλτα με το τζιπ στο χωριό, όπως συνηθίζεται μετά το κυνήγι αγριογούρουνου

Το ζώο κρίθηκε κατάλληλο για φάγωμα: γδάρθηκε, τεμαχίστηκε και καταναλώθηκε δεόντως

ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ "ΨΑΡΑΔΕΣ";


Αγριογούρουνο σε περίοδο που δεν υπάρχει κυνήγι ήταν ένας ανέλπιστος μεζές και μια ιστορία απίστευτη για όποιον δεν την έζησε.

Πήγαν για συρτή σε γνωστό ψαρότοπο ανοικτά του Φαναρίου δύο φίλοι Κομοτηναίοι και έζησαν την έκπληξη της ζωής τους όταν είδαν να τσιμπούν μελανούρια, κολιοί και σαφρίδια, αλλά δίπλα τους να επιπλέει ένας μαύρος όγκος. Κινήθηκαν κοντά στο σημείο, ενώ ήταν ήδη δειλινό και είδαν ένα αγριογούρουνο στο ενάμισι μίλι από την ακτή!

Ο Τάκης Βασιλακάκης που είναι έμπειρος κυνηγός με την βοήθεια του φίλου του Δαμιανού Παρασχάκη κατάφεραν να φορτώσουν το αγριογούρουνο από τη θάλασσα στην βάρκα τους. Το ζώο είχε πνιγεί, αφού κολυμπούσε αρκετή ώρα, ήταν εξασθενημένο και δεν έβρισκε ακτή. «Ήταν το μόνο που δεν περιμέναμε να δούμε, θα πουν. Ένα μαύρο ..κήτος στη θάλασσα».

Οι ερασιτέχνες ψαράδες σταμάτησαν το ψάρεμα όπως ήταν φυσικό και επέστρεψαν στον οικισμό του Φαναρίου όπου αφού έβγαλαν το ζώο από τη βάρκα «Ευάγγελος - Ιωάννα», έδεσαν το αγριογούρουνο στο τζιπ και το περιέφεραν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ψαράδων και των άλλων περιέργων που έβλεπαν μήνα Μάιο να υπάρχει νεκρό αγριογούρουνο. Όταν εξηγούσαν ότι το …ψάρεψαν στην θάλασσα είχε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον η όλη ιστορία.

Όπως θα πει μιλώντας στο «Χρόνο» ο κ. Βασιλακάκης πρέπει να υπήρξαν δύο ενδεχόμενα. Ή το αγριογούρουνο να έχασε τον προσανατολισμό του προερχόμενο από τις ελώδεις περιοχές της Σάλπης και να μπέρδεψε την λίμνη από την θάλασσα ή να αποφάσισε να μεταναστεύσει όπως γίνεται και από την κούραση να πνίγηκε.

Φυσικά η νεκροψία του ζώου έδειξε ότι ήταν μια χαρά για κατανάλωση. Ακολούθησε το γδάρσιμο με δεξιοτεχνία και το τσιμπούσι

Πάντως όπως πληροφορηθήκαμε ακολούθησε νεκροψία για να δουν αν είναι κατάλληλο προς κατανάλωση. Το ζώο γδάρθηκε, τεμαχίστηκε, τα συκώτια έγιναν εκλεκτός μεζές και καταναλώθηκαν με παρέα στο κάμπινγκ του Φαναρίου, όπου όλως απροόπτως αντί για ψάρια οι συνδαιτυμόνες έφαγαν αγριογούρουνο της ορεινής Ροδόπης με την αλμύρα του Θρακικού Πελάγους...

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/