Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Πρωταγωνιστής για ακόμα μία φορά ο εβρίτης ποδηλάτης Κ. Δεληγεώργης

Συνόδευσε τούρκους αθλητές από την Θεσσαλονίκη ως την Κων/πολη ποδηλατώντας, ενώ συμμετείχε και στην τριεθνή συνάντηση που κατέληξε από την Ορεστιάδα στην Αδριανούπολη!!!
ΠΩΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;


Σε ένα πρωτοπορειακό ποδηλατικό γεγονός που έλαβε χώρα στην Βόρεια Ελλάδα συγκεκριμένα από την Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη ήταν για ακόμη μια φορά πρωταγωνιστής ο επαγγελματίας ποδηλάτης Δεληγεώργης Κωνσταντίνος, από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος ποδηλατώντας με την Διεθνή στολή του Πρωταθλητή και σχεδιασμένη την Ελλάδα στην πλάτη του συνόδευε συνεχώς μπροστά, στην τεράστια αυτή διαδρομή, τους Τούρκους αθλητές - σπουδαστές, με στόχο την επετειακή χρονιά του Πανεπιστημίου Πολιτικών Μηχανικών & Θετικών Επιστημών της Κωνσταντινούπολης, και μπαίνοντας πρώτος σε κάθε πόλη και χωριό με την Ελληνική Σημαία στους ώμους του!

"Ήταν ένα υπέροχο αθλητικό γεγονός συνεργασίας πανεπιστημίων... προσωπικά εγώ κυρίως ως Χημικός Μηχανικός Πετρελαίου και ύστερα ως αθλητής ποδηλασίας όφειλα να τους συνοδέψω στην δύσκολη αυτή διαδρομή τους...", δήλωσε ο διεθνής Έλληνας ποδηλάτης

Ενώ την προηγουμένη, αισθητή ήταν η παρουσία του στην 3η Διεθνή Ημέρα Ποδηλασίας που πραγματοποιήθηκε στην Ανδριανούπολη. Νωρίς το πρωί της Κυριακής έφτασε ποδηλατώντας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα παραλαμβάνοντας μαζί με απλούς ποδηλάτες της Ορεστιάδας, τους Βούλγαρους αθλητές από το Τελωνείο Ορμενίου και μέσω Τελωνείο Καστανέων πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου και τους υποδέχτηκαν θερμά οι Τούρκοι αθλητές και ποδηλατώντας οι τρεις χώρες μαζί έφτασαν στην Ανδριανούπολη, όπου και ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία και με εκατοντάδες συμμετοχές ποδηλάτες!

"Ήταν χαρά μου να παρευρεθώ στην 3η Διεθνή Ποδηλατοδρομία και προσωπικά να κάνω μια μέτρια για 'μένα προπόνηση 'πατώντας' με το ποδήλατο μου στις δύο γειτονικές χώρες... σε επίπεδο αθλητισμού ειναι διαφορετική η νοοτροπία...."

Η διαδρομή του μοναδικού Έλληνα αθλητή - ποδηλάτη της διοργάνωσης ήταν: Αλεξανδρούπολη - Ορεστιάδα - Ορμένιο - Καστανιές - Ανδριανούπολη - Ορεστιάδα - Αλεξανδρούπολη σε πολύ ελάχιστες ώρες με βροχή

"Τρώγοντας" τα χιλιόμετρα προπόνησής του σαν στραγάλια επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά και δικαιώνει τον τίτλο του "respectable cyclist".

Εμείς του ευχόμαστε να ειναι πάντα γερός και δυνατός και τον ευχαριστούμε πολύ που για άλλη μια φορά μας κάλυψε σαν Χώρα στον αθλητικό - ποδηλατικό τομέα.

Πάντα Νίκες!!!


Πηγή:  http://www.e-evros.gr/