Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Στην Αλεξανδρούπολη Πύρρος Δήμας, Σιγάλας, Γαλακτερός, Πρεζεράκου

Ερχονται την Τετάρτη με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πόλης για τα «Ελευθέρια 2011»

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αλεξ/πόλης και τον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξ/πολης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πόλης για τα «Ελευθέρια 2011», θα μεταλαμπαδεύσουν σε εκατοντάδες μαθητές της περιοχής μήνυμα υπέρ του περιβάλλοντος μέσω του αθλητισμού, ξεκινώντας την πανελλαδική πορεία του προγράμματος της ΕΘΝ.Ο.Α. από την Αλεξανδρούπολη. Για τον λόγο αυτό στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν την Τετάρτη μεγάλα ονόματα από το χώρο του αθλητισμού, όπως ο Πύρρος Δήμας, ο Δημοσθένης Ταμπάκος,ο Γιώργος Σιγάλας, ο Νάσος Γαλακτερός,ο Βασίλης Πολύμερος, η Χρύσα Μπισκιτζή και η Έρρικα Πρεσεράκου.

Με κεντρικό μήνυμα της Ακαδημίας «Πάμε Ψηλά» ,με μασκότ τον σοφό «Ακάδημο» και μότο «Το περιβάλλον όσο το βλάπτω για να αναπτυχθώ, τόσο πρέπει να το ωφελώ!», οι τρείς φορείς θα υλοποιήσουν την Τετάρτη 11 Μαΐου και ώρα 9:00 στο Δημοτικό Στάδιο Φώτης Κοσμάς δενδροφύτευση και αθλητικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Πανελληνίου Προγράμματος της ΕΘΝ.Ο.Α. αλλά και των «Ελευθερίων 2011» του Δήμου Αλεξ/πόλης.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ταύτιση αθλητικών δράσεων με ενέργειες υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές της χώρας μας πιο κοντά στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα μέσα από την έμπρακτη ενασχόλησή τους με τη φύση.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο Πρόγραμμα της ΕΘΝ.Ο.Α. για τον Αθλητισμό και το Περιβάλλον του 2010, προκρίθηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή μεταξύ των 5 καλύτερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων παγκοσμίως.

.