Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Εκρηκτική η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Ενταση, διαξιφισμοί και κατηγορίες για συκοφαντίες σε μια συνεδρίαση που δεν ολοκληρώθηκε

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ;


Με 60 θέματα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης τη Δευτέρα, 09 Μαΐου 2011. Από την αρχή της συνεδρίασης το κλίμα ήταν έντονο, αφού ο κ. Δήμαρχος ξεκίνησε με δύο ανακοινώσεις που αφορούσαν τα εξής θέματα: 1ον την αγορά καινούριου πλοίου και 2ον την ίδρυση του νέου πολυκαταστήματος στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Επίσης αναφέρθηκε σε κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα οποία συμμετέχουν και δημοτικοί σύμβουλοι, τα οποία όπως είπε, σπιλώνουν το όνομά του διαπράττοντας εις βάρος του το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης αφού στηρίζονται σε ψευδή περιστατικά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο κύριος Λασκαράκης παραβίασε τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αναμιγνύοντας την ιδιότητά του ως δημοτικού συμβούλου και παρέθεσε σε μία ολόκληρη σελίδα της εφημερίδας του «Η ΓΝΩΜΗ» την αποπομπή από το γραφείο μου μουσουλμάνου δημότη μας ο οποίος πρόσβαλλε εμένα και το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να ζητήσει τη δική μου άποψη και ενώ στους τέσσερις μήνες δέχθηκα 100 συλλόγους και 1.500 τουλάχιστον δημότες με ευγένεια».

Ο κ. Λασκαράκης απάντησε στον κ. Δήμαρχο λέγοντας ότι «Σε κάθε αυταρχικό καθεστώς αυτόν που κυνηγάνε πρώτα είναι τον τύπο, αυτό είναι γεγονός. Ούτε ο κ. Αλεξανδρής δεν τόλμησε να μιλήσει έτσι ο οποίος υπέστη πολύ έντονη κριτική από εμάς. Αύριο κλείνουμε τα 30 χρόνια λειτουργίας σαν εφημερίδα. Εδώ είμαι δημοτικός σύμβουλος, κύριε δήμαρχε. Ότι γράφω εγώ είναι επώνυμο και αναλαμβάνω την ευθύνη και αν υπάρχει κάτι που θίγει κάποιον σε βαθμό που πρέπει να μου κάνει μήνυση, ας μου κάνει μήνυση, απλά πράγματα. Ο τύπος έχει υποχρέωση να ελέγχει την εξουσία και το κάνουμε γιατί είμαστε μία ανεξάρτητη εφημερίδα που δεν παίρνουμε κανένα μισθό, δεν είμαστε κανενός συνεργάτες και συνεπώς έχουμε κάθε δικαίωμα να μιλάμε στα πλαίσια της νομιμότητας».

Έπειτα ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στην αγορά νέου πλοίου και είπε πως «Ουδέποτε υποστήριξα την άποψη ότι θα αγοραστεί ένα πλοίο χωρίς τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες με απευθείας ανάθεση και σε 45 φέτες θέλοντας να υπονοήσουν τις απευθείας παράνομες αναθέσεις. Δε θα αγοραστεί πλοίο χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και οικονομοτεχνικής μελέτης. Το γεγονός ότι στο κοινό ΔΣ με το δήμο της Σαμοθράκης επέδειξα και συζήτησα την πρόταση ενός πλοίου που προτάθηκε από το δήμο της Σαμοθράκης, οφειλόταν στο γεγονός ότι επρόκειτο περί μίας και μοναδικής προτάσεως και ο λόγος απλά περί αυτής λέγοντας ότι θα ερευνήσουμε κάθε πιθανή εκδοχή και πάντα με μελέτη και διαφάνεια».

Για το θέμα του πολυκαταστήματος ο Δήμαρχος είπε «κάποιοι που έδωσαν άδεια λειτουργίας σε αυτό ως αιρετοί πριν ενάμιση χρόνο φαρισαΐζοντας και αποκρύπτοντας τα αληθινά γεγονότα και το γεγονός ότι είχε ήδη εγκριθεί η άδεια ίδρυσης και όχι λειτουργίας, ούτε αυτό έμαθαν, προσδιορισμένου τούτου από την χρήση γης και την τροποποίησή της, όπου δόθηκε η δυνατότητα χρήσης γης για ίδρυση πολυκαταστήματος άπαξ και ούτε καν χρειαζόταν δεύτερη φορά, στο συγκεκριμένο ακίνητο με τη δική τους ψήφο ή την παρέλευση της εκ του νόμου προθεσμίας χωρίς να κατέχουν το αντικείμενο, συκοφαντώντας το πρόσωπό μου και την παράταξή μας».

Η συνεδρίαση διακόπηκε στο 36ο θέμα και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 11 Μάιου στις 18:30.

Δείτε το σχετικό βίντεο της ΔΕΛΤΑ:





 
Πηγή:  http://www.e-evros.gr/