Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Νέα σύμβαση της Sunlight για το Πολωνικό ναυτικό

Η νέα παραγγελία θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, που έχει αναπτύξει 20 διαφορετικούς τύπους μπαταριών για υποβρύχια και τορπίλες που διανέμονται σε 25 διαφορετικές χώρες με συνολικές εξαγωγές που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ

ΤΙ ΑΦΟΡΑ Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ;


Νέο συμβόλαιο παραγωγής μπαταριών υποβρυχίων απευθείας με το πολωνικό ναυτικό υπέγραψε η Sunlight ABEE. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε η κοινοπραξία NAUTA-SMW για μπαταρίες υποβρυχίων, η Sunlight επικράτησε έναντι άλλων εταιρειών του κλάδου, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την ισχυρή θέση και δυναμική της στην παγκόσμια αγορά μπαταριών υποβρυχίων.

Το εν λόγω συμβόλαιο αφορά σε δύο συστήματα συστοιχιών μπαταριών για υποβρύχια τύπου Kobben, τα οποία θα κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου στο υπερσύγχρονο βιομηχανικό συγκρότημα της Sunligh στο Νέο Όλβιο Ξάνθης. Σημειώνεται ότι η Sunlight προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε πολλές χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει ήδη εγκαταστήσει 50 συστήματα συστοιχιών μπαταριών σε υποβρύχια διαφόρων χωρών. Παράλληλα έχει αναπτύξει 20 διαφορετικούς τύπους μπαταριών για υποβρύχια και τορπίλες που διανέμονται σε 25 διαφορετικές χώρες με συνολικές εξαγωγές που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμυντικός τομέας αφορά μόνο στο 20% του κύκλου εργασιών της εταιρίας, καθώς ο κύριος τομέας παραγωγικής δραστηριότητας είναι οι βιομηχανικές μπαταρίες, όπου το 98% της παραγωγής προοριζεται σε εξαγωγές.

.