Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ερχεται στην Θράκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με αφορμή τα "Ελευθέρια" θα βρεθεί την Κυριακή στην περιοχή για να τιμήσει τις εκδηλώσεις με την παρουσία του

ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ;


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα εορταστούν φέτος τα «Ελευθέρια» στο Διδυμότειχο καθώς ο Καρολος Παπούλιας αποδέχτηκε την κοινή πρόταση του δημάρχου της πόλης των κάστρων Παρασκευά Πατσουρίδη και του μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνού.


Έτσι, την Κυριακή 15 Μαΐου, μετά από την καθιερωμένη Δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση θα ανακηρυχτεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Επίτιμος Δημότης Διδυμοτείχου», ενώ θα επισκεφθεί και το Πύθιο σε μια συμβολική πράξη τιμής προς τους ακρίτες του Έβρου

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων των Ελευθερίων στο Διδυμότειχο την προσεχή Κυριακή 15 Μαΐου, όπως το ανακοίνωσε ο Δήμος, έχει ως εξής:


11:30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγιάς Ελευθερώτριας προεξάρχοντος του ΣΕβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και Πανηγυρικός της ημέρας από τον συντοπίτη μας κ. Δημήτριο Χατζηδήμου, Καθηγητή Φιλοσοφικής Α.Π.Θ., με θέμα "Μια πόλη με μακραίωνη προσφορά".

11:55 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλης. Κατάθεση στεφάνου από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

12:15 Ανακήρυξή από το Δήμαρχο Διδυμοτείχου, Παρασκευά Πατσουρίδη του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια σε Επίτιμο Δημότη Διδυμοτείχου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.


.