Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Στάση εργασίας στην κλινική Άγιος Γεώργιος στο Ροδίτη

Διεκδικούν την πληρωμή 11 μηνών δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι και προχώρησαν σε κινητοποιήσεις χθες και σήμερα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ;


Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν στην κλινική Άγιος Γεώργιος οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων διαμαρτυρόμενοι για την μη πληρωμή τους εδώ και 10-11 μήνες από τη διοίκηση της μονάδας του κέντρου αποθεραπείας Άγιος Γεώργιος στον Ροδίτη ιδιοκτησίας Στασινόπουλου. «Αυτή την στιγμή, είμαστε μαζεμένοι το προσωπικό της κλινικής Αγίου Γεωργίου διαμαρτυρόμενοι για τα χρωστούμενα των δεδουλευμένων που είναι ένα σεβαστό ποσό της τάξης των 10-11 μηνών για τους περισσότερους, υπάρχουν αναδρομικά, δώρα από προηγούμενες χρονιές, επιδόματα αδείας, έχουμε φτάσει σε μια οικτρή οικονομική κατάσταση, έχουμε ξεπέσει κάτω από το επίπεδο της επιβίωσης, δανειζόμαστε λεφτά για να μπορέσουμε να προσέλθουμε στην εργασία μας και να δουλέψουμε.

Οι δουλειές όλων μας, ανεξάρτητα από την ειδικότητα, είναι ανθρωποκεντρικές, έχουμε φροντίσει να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, έχουμε φροντίσει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην κινδυνεύει η υγεία των τροφίμων – ασθενών της κλινικής και η διαμαρτυρία μας να μην έχει καμία επίπτωση προς αυτούς. Επίσης, δεν θέλουμε να κάνουμε κάποιο κακό στην επιχείρηση, γι’ αυτό και η διαμαρτυρία μας είναι απλά μια στάση εργασίας, το μόνο που θέλουμε είναι κάποια από τα δεδουλευμένα για αρχή και ένα πλάνο αποπληρωμής των υπολοίπων για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να δουλεύουμε», λένε προσέχοντας τα λόγια τους και κατανοώντας τα προβλήματα που υπάρχουν.

Παράλληλα κατήγγειλαν ότι έγινε κοινοποίηση απόλυσης μιας συναδέλφου τους, την ώρα της στάσης εργασίας, με την αιτιολογία από την εργοδοσία ότι γίνονται περικοπές προσωπικού. «Αυτή η απόλυση περισσότερο ενώνει το προσωπικό – παρά το τρομάζει», θα πουν.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/