Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Το 12% απασχολεί ακόμη τους επιχειρηματίες της Θράκης

Πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση στην Ξάνθη με τους τέσσερις προέδρους τους και τον Περιφερειάρχη

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;



Με πρωτοβουλία των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Θράκης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου, συνάντηση στο Επιμελητήριο Ξάνθης με θέμα την επιδότηση του κόστους εργασίας (12%) των επιχειρήσεων. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ.Νικόλαος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ.Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Κίτσιος Λεωνίδας και ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Καλτσίδης Παναγιώτης.

Παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη, του Βουλευτή κ.Κοντού και άλλων πολιτικών εκπροσώπων, παρουσιάστηκε η ανησυχία για την καθυστέρηση της καταβολής 5 εξαμήνων της επιδότησης εργασίας (12%) και ο κίνδυνος για τις επιχειρήσεις από την μη καταβολή του που οδηγεί μέχρι και στο κλείσιμο κάποιων από αυτές.

Αποφασίστηκε:

- Η αποστολή κοινού υπομνήματος που παρουσιάζει την αναγκαιότητα της άμεσης καταβολής του και τη διατήρησή του για συγκεκριμένους λόγους.

- Η υποστήριξη των συνδικαλιστικών μας οργάνων (Συνδέσμων Βιομηχανιών & Βιοτεχνιών της Θράκης) στην προγραμματισμένη τους στη συνάντησή τους με τον Υφυπουργό κ. Ρήγα, στην Αθήνα τις επόμενες μέρες.

- Η περαιτέρω επαφή των Επιμελητηρίων με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αν δεν δώσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις η συνάντηση των συνδικαλιστικών οργάνων.

- Να ζητηθεί ο συμψηφισμός του 12% με οφειλές των επιχειρήσεων προς το δημόσιο.

- Περαιτέρω κινητοποιήσεις, που ξεπερνούν τα υπομνήματα και τις συναντήσεις εφόσον αυτές δεν αποδώσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ορατά αποτελέσματα.
 
.