Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Απούσα η πολιτική ηγεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σέβεται η Δημοτική
Αρχή τους δημότες;


Που είναι ο Συμπαραστάτης
του Δημότη και της Επιχείρησης;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ
ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Το πρόσφατο επεισόδιο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με τον ξυλοδαρμό δημότη από υπάλληλο του Δήμου και τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν, ήταν αρκετά για να δείξουν την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής και της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου, αλλά και την αδυναμία τους να διαχειριστούν το πρόβλημα που προέκυψε, και το οποίο θα έπρεπε να λύσουν άμεσα.

Ένα κατάστημα σφραγίσθηκε από λάθος του Δήμου, ο αδικημένος επιχειρηματίας που πήγε να διαμαρτυρηθεί γρονθοκοπήθηκε από υπάλληλο του Δήμου, και εδώ και 4 μέρες ακούμε στα κανάλια διάφορα γραφικά. Κανείς δεν είδε τίποτα, ήταν, λένε, μικρό το γραφείο γι αυτό στριμώχτηκαν και ήρθαν σε στενή επαφή υπάλληλος και δημότης και χωρίς να καταλάβει κανείς τι έγινε ξαφνικά μάτωσε ο δημότης! Ήταν, λένε, στενή η πόρτα του γραφείου και πιθανόν να χτύπησε μόνος του όταν πήγε να βγει απ’ το γραφείο, και διάφορα άλλα αστεία. Και το θράσος κάποιων έφτασε στο να απαιτήσουν από το θύμα να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα είπε, εν βρασμώ, για τους υπαλλήλους του Δήμου.

Οι υπάλληλοι του Δήμου δείχνοντας συναδελφική αλληλεγγύη προσπαθούν να δικαιολογήσουν και να προστατεύσουν τον συνάδελφό τους και καλά κάνουν.

Τους δημότες ποιος θα τους προστατεύσει;

Η δημοτική αρχή και η πολιτική ηγεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης απούσα. Αντιδήμαρχοι και Γραμματείς που κρύβονται στα γραφεία τους. Κανένας τους δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα, κανένας δεν μιλάει, κανένας δεν ανέλαβε πρωτοβουλία.

Δεν είχε ένας τα κότσια να βγει και να ζητήσει μια συγγνώμη για το πρωτοφανές περιστατικό.

Μια συγγνώμη από τους δημότες.

Μία απλή δήλωση από κάποιον αρμόδιο - υπεύθυνο (υπάρχουν άραγε υπεύθυνοι στον Δήμο;) του τύπου "Ζητάμε συγγνώμη για το περιστατικό και θα διερευνήσουμε την υπόθεση" θα έφτανε να καλύψει όλους.

Ούτε τόση δα πονηριά; Πείτε κάτι για τα "μάτια του κόσμου".

Και το ερώτημα είναι, σέβεται η δημοτική αρχή τους δημότες;

Μάλλον όχι. Με την σιωπή τους και την αδιαφορία τους αυτό δείχνουν.

Ο Δήμαρχος κάθε τόσο μιλάει για ποιότητα παροχής εξυπηρέτησης στους πολίτες.

Λόγια, λόγια, λόγια... στα κανάλια και στα ραδιόφωνα.

Μάλλον ο Δήμαρχος βρήκε ευκαιρία να ρίξει γέφυρες προς τους υπαλλήλους του Δήμου, μετά την ανούσια κόντρα μαζί τους.

Και οι δημότες… στο περιθώριο.

Τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί; Τι πρέπει να γίνει δηλαδή για να έχουν κάποιοι την ευθιξία να ζητήσουν συγγνώμη, να διατάξουν ΕΔΕ για την διερεύνηση του περιστατικού;

Άβουλοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι, που κρύβονται για να μην πάρουν θέση για να μην έρθουν σε κόντρα με κανένα, που δεν παίρνουν πρωτοβουλίες, που δεν μπορούν να επιβληθούν και το μόνο που τους νοιάζει είναι οι καρεκλίτσες τους και μάλλον έχουν "χεσμένους" τους πολίτες που τους πληρώνουν.

Τι να περιμένει η πόλη και οι πολίτες απ’ αυτούς;

Και για να μην ξεχάσουμε, εκείνος ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, που αμείβεται με 2.000 περίπου ευρώ, που βρίσκεται;

Δεν έπρεπε να παρέμβει και να διερευνήσει την υπόθεση;

Και για να του θυμίσουμε τα καθήκοντά του, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης είναι ο ανεξάρτητος, δίκαιος, αμερόληπτος και αποστασιοποιημένος «κριτής» που αποφασίζει με βάση το Νόμο για τα συμφέροντα πρωτίστως του Δημότη και κατόπιν της δημοτικής αρχής. Έχει ως αποστολή -όπως αναφέρει ο νόμος- την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση αμεροληψίας των δημοτικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Κάτι δεν λειτουργεί καλά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ελπίζουμε να αλλάξει η κατάσταση.

Εμείς θα είμαστε εδώ να ασκούμε κριτική και να μεταφέρουμε αυτά που λέει η τοπική κοινωνία.

Όσο όμως κάποιοι κοντόφθαλμοι βλέπουν φαντάσματα, εξωτερικούς και εσωτερικούς πολιτικούς αντιπάλους που τους κυνηγάνε και πληρωμένους δημοσιογράφους και συνεχίζουν να ζουν στον μικρόκοσμό τους, είναι σίγουρα καταδικασμένοι σε αποτυχία και σε αφάνεια.
 
 
Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/