Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Τραυματισμένα στο νοσοκομείο Κομοτηνής κατέληξαν δύο νέα παιδιά

Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στην οδό Κοσμίου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Δύο νέα παιδιά κατέληξαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο Κομοτηνής, μετά από τροχαίο, που σημειώθηκε χθες το πρωί στην οδό Κοσμίου, μερικά μέτρα μακριά από το μάρκετ Careffour. Ήταν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί όταν το αυτοκίνητο μάρκας Nissan που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος άνδρας με συνεπιβάτη τη σύζυγό του σταμάτησαν για ανεφοδιασμό βενζίνης σε πρατήριο στη δεξιά πλευρά του δρόμου, με κατεύθυνση προς την παλιά Νομική. Μετά τον εφοδιασμό ο οδηγός του αυτοκινήτου αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί προς Κόσμιο. Έτσι, όπως ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, έκανε αναστροφή και άρχισε να κινείται στη λωρίδα του δρόμου με κατεύθυνση το Κόσμιο.

Ο οδηγός, που εκμεταλλεύτηκε και τα δύο ρεύματα για να πραγματοποιήσει την αναστροφή, δεν υπολόγισε τη μηχανή που ερχόταν από τα φανάρια της παλιάς Νομικής και πήγαινε προς Κόσμιο. Στη μηχανή επέβαινε ένα νεαρό ζευγάρι και η ταχύτητα με την έτρεχε ήταν αρκετή για να προκληθεί το τροχαίο. Ο νεαρός μοτοσικλετιστής προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο, επιχειρώντας προσπέραση από τη δεξιά πλευρά. Η κλίση όμως που παρουσιάζει το σημείο είχε σαν αποτέλεσμα η μηχανή να πλαγιάσει και τελικά να χτυπήσει στο αυτοκίνητο από την πλευρά της συνοδηγού.

Η μηχανή χτύπησε στην πόρτα της συνοδηγού και στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες, ο οδηγός και η νεαρή φίλη του, να βρεθούν πεσμένοι στο οδόστρωμα. Οι δύο νέοι ήταν ελαφρά ντυμένοι, λόγω καλοκαιριού και το χειρότερο ήταν ότι κανένα τους δεν φορούσε κράνος. Συνέπεια της πτώσης τους ήταν να τραυματιστούν στα άκρα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός έσπασε το χέρι του και η συνεπιβάτης τα πόδια της. Οδηγοί και επαγγελματίες των γύρω καταστημάτων ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους δύο τραυματίες.

Και τα δύο άτομα είχαν τις αισθήσεις τους μετά την πτώση. Το κορίτσι μάλιστα κρατούσε το κινητό της τηλέφωνο στο χέρι και προσπαθούσε να επικοινωνήσει, προφανώς με τους οικείους της για να τους αναφέρει το συμβάν. Ο οδηγός φαινόταν πιο σοκαρισμένος, κρατούσε το ένα χέρι του με το άλλο και ήπιε λίγο νερό που του προσφέρθηκε. Ένα περιπολικό με τρεις αστυνομικούς έφτασε στο σημείο και περίπου δέκα λεπτά μετά την πρόκληση του τροχαίου έφτασε στο σημείο το πρώτο ασθενοφόρο. Οι τραυματιοφορείς φόρεσαν κολάρο και στα δύο παιδιά και πήραν πρώτα τον οδηγό. Αμέσως μετά στο σημείο έφτασε το δεύτερο ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε την κοπέλα.

Ένα δεύτερο περιπολικό έφτασε στον τόπο το ατυχήματος για να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Την ίδια στιγμή αστυνομικοί της τροχαίας άρχισαν να διερευνούν τα αίτια του τροχαίου. Στον οδηγό του αυτοκινήτου έγινε αλκοτέστ. Για το πώς προκλήθηκε το τροχαίο αρμόδια για να αποφανθεί μόνο το τροχαία Κομοτηνής. Αξίζει όμως να επισημανθεί η κακή οδηγική συμπεριφορά όλων των εμπλεκόμενων στο συμβάν, τόσο του οδηγού που έκανε αναστροφή σε δρόμο πυκνής κυκλοφορίας, όσο και του νεαρού ζευγαριού που επέβαινε στη μηχανή χωρίς προστατευτικά κράνη. Ευχή όλων είναι φυσικά τα δύο νέα παιδιά να έχουν ταχεία ανάρρωση.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/