Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Λικουρίνος Θρακιώτικος, δια χειρός Ηλία Μαμαλάκη

Μια ενδιαφέρουσα τοπική
συνταγή ψάρι, για τους
λάτρεις της μαγειρικής
και όλες τις θρακιώτισσες
νοικοκυρές, από τον
κορυφαίο σεφ της χώρας

                        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ



Πρόκειται για μια σπεσιαλιτέ που την κάνουν καλά πάνω στα παράλια της Θράκης.

Για την ακρίβεια είναι κέφαλος καλά αλατισμένος και καπνιστός. Διατηρείται σε δροσερό μέρος για καιρό.

Όταν έρθει η ώρα του αφαιρούνε το δέρμα, ψιλοκόβουν κρεμμύδι και περιχύνουν με μπόλικο ελαιόλαδο και λεμόνι.

Όταν τον βάλετε στο στόμα σας το κρέας του είναι γλυκύτατο.

Σιγά –σιγά μέσα από αυτή τη γλυκύτητα βγαίνει η αλμύρα του και το κάπνισμα. Ένα σπάνιο έδεσμα που μπορεί κάλλιστα να συνοδεύσει την ντροπαλή φασολάδα.

 
Πηγή:  http://www.protothema.gr/