Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ομιλία Χατζηοσμάν στην Βουλή για ανέργους και αγρότες

Ο βουλευτής Ροδόπης δείχνει να... ανακάλυψε την Αμερική. Διαπιστώνει κάτι που όλοι ξέρουμε αλλά δεν μας λέει λύσεις (και απορούμε για ποιον λόγο έστειλε δελτίο Τύπου στις εφημερίδες)

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΡΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ




Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, πραγματοποίησε προχθές ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση της πρότασης νόμου των βουλευτών του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος με θέμα «’Αμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών» αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης του βουλευτή.


Κύριε Πρόεδρε,

Οι συνάδελφοι του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κατέθεσαν μία πρόταση νόμου με θέμα τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών.

Είναι γεγονός ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες πλήττονται από την κρίση. Η στήριξη και η ενίσχυση του εισοδήματος είναι προτεραιότητα για εμάς. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πραγματικά δίνει αγώνα καθημερινά σε όλα τα επίπεδα για την καλύτερη διαχείριση και αντιμετώπιση της κρίσης. Μπορεί τα αποτελέσματα των ενεργειών να μην είναι άμεσα ορατά, αλλά υπάρχει προγραμματισμός, υπάρχει μακροπρόθεσμο οργανόγραμμα, στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας.

Οι βουλευτές της επικράτειας βιώνουμε έντονα στις περιφέρειές μας τα άγχη και τα προβλήματα των πολιτών. Συμμεριζόμαστε τις στεναχώριες των συμπολιτών μας, συμπάσχουμε μαζί τους. Πρέπει να είμαστε κοντά στον λαό. Σε αυτές τις δύσκολες περιόδους δεν μας χωρίζει τίποτα. Ενωμένοι θα βρούμε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Διότι οι δυσκολίες της χώρας αγγίζουν κάθε οικογένεια.

Στην Ροδόπη καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα των αγροτών. Αναφέρομαι σε αγρότες με μικρό κλήρο, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνάει σε πολλές περιπτώσεις τοις 3.000 ευρώ, σε αγρότες που απασχολούνται στην μονοκαλλιέργεια του καπνού και του βαμβακιού.

Αυτοί λοιπόν οι παραγωγοί αγωνιούν καθημερινά για τις επιδοτήσεις, για το ΦΠΑ, για τις δηλώσεις καλλιέργειας. Αναμένουν εναγωνίως τις εξελίξεις στα αγροτικά και μέχρι σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει επιδείξει θετική πολιτική βούληση. Αναμένουμε και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Για αυτούς τους αγρότες αξίζει να δίνουμε αγώνα καθημερινά και να τους στηρίζουμε με κάθε μέσο.

Και το πρόβλημα της ανεργίας ταλανίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Είναι γεγονός ότι πολλοί νέοι και νέες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ανεργίας. Κι αυτούς τους συμπολίτες μας δεν τους ξεχνάμε. Το Υπουργείο Εργασίας έχει προκηρύξει μία σειρά δράσεων και προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας προκειμένου να μετατρέψουμε το επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας και να δείξουμε την είσοδο στην αγορά εργασίας σε χιλιάδες συμπολιτών μας.

Θα αναρωτηθείτε αν αρκούν αυτές οι δράσεις. Όχι, δεν αρκούν και για αυτό συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Εμείς δεν θέλουμε ούτε ένας πολίτης αυτής της χώρας να μείνει χωρίς δουλειά. Θέλουμε να στηρίξουμε την εργασία, να παρέχουμε υγιείς συνθήκες και ένα καλό βιοτικό επίπεδο σε όλους.

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για πολύ κόσμο. Όπως είπα και πριν, το ζούμε αυτό καθημερινά στις περιφέρειές μας. Όμως τα λόγια δεν αρκούν. Χρειάζονται πράξεις, έργα, καλά μελετημένες κινήσεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι η Κυβέρνηση έχει θετική πολιτική βούληση. Έχουμε ακριβή εικόνα αυτών που συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους, τις πόλεις, τις γειτονιές της χώρας μας. Είμαστε κοντά στον κόσμο και στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος.

.